/ Nieuws

Lewis houdt Van Gerwen op een gelijkspel

Premier League

24-2-2017 01:00

Het is ook Adrian Lewis niet gelukt om Michael van Gerwen zijn eerste nederlaag in de Premier League te bezorgen. Jackpot leek onze landgenoot een lastige avond te gaan bezorgen, maar de extra versnelling van Van Gerwen verzekerde hem toch van een punt: 6-6.

Mighty Mike leek al in de openingsfase van de wedstrijd goed op weg om het verschil te maken, maar vier pijlen voor de break waren niet aan Van Gerwen besteed. Lewis wist een leg later wel in te stappen en hield daarna zijn eigen beurt, waardoor niet de Brabander maar Jackpot op een 3-1 voorsprong stond.

Van Gerwen had in de vijfde leg een 116-finish nodig om niet alweer gebroken te worden door Lewis, maar de Engelsman liet een leg later zien dat ook hij een hoge finish kan gooien. 170 werd in drie pijlen van het bord af gegooid en na zes legs was het verschil nog steeds één break in het voordeel van Lewis.

In de achtste leg kwam Mighty Mike dan toch terug. Hij verzilverde een goede leg door met zijn laatste pijl de dubbel 18 te raken en daarmee zette de regerend wereldkampioen de bordjes toch weer in evenwicht. De wedstrijd golfde echter op en neer, want de twee daaropvolgende legs werden gewonnen door de speler die hem niet was begonnen. Met nog twee legs te gaan was de stand dus 5-5.

Van Gerwen kwam in de elfde leg voor het eerst sinds de eerste leg van de wedstrijd weer op voorsprong (6-5) en kreeg de kans om de wedstrijd alsnog te winnen, maar in een slordige laatste leg was het Lewis die als eerste op een dubbel stond. Van Gerwen miste nog wel de bullseye voor een 170-finish, maar Jackpot bleef daarna rustig en vond met zijn tweede pijl de dubbel 12 voor het verdiende gelijke spel.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken