/ Nieuws

Wade geeft zekere overwinning weg

Premier League

24-2-2017 01:00

James Wade heeft een comfortabele voorsprong tegen Gary Anderson weggegeven. The Machine leidde met 5-1 en leek op weg naar een simpele overwinning, maar die glipte hem alsnog door de vingers. Uiteindelijk moesten Anderson en Wade met een gelijkspel genoegen nemen.

Anderson won de eerste leg nog wel, maar daarna liet The Machine zien waar hij goed in is. In zijn eigen legs was de Engelsman solide en de kansjes die hij in de legs van Anderson kreeg pakte hij. Wade noteerde in de vierde leg een 100-finish en deed er een leg later nog een schepje bovenop vanaf 110.

Daarmee verzekerde Wade zich van een 5-1 voorsprong. Anderson liet zich echter niet kennen, gooide twee twaalfdarters achter elkaar en poetste daarin ook nog eens een 121-finish van het bord. Double trouble bij The Machine zorgde ervoor dat de Schot ook nog op gelijke hoogte kwam en in de elfde leg zelfs de voorsprong pakte: 6-5.

De laatste leg werd begonnen door James Wade en daarin kwam de Engelsman als eerste op een dubbel. The Machine gooide deze uiteindelijk ook via de dubbel 9. Daarmee pakte Wade alsnog één punt, maar hij zal beseffen dat dat na een 5-1 voorsprong een punt te weinig is.

Kim Huybrechts en Phil Taylor deelden tegen alle verwachtingen in de punten (6-6). De Belg pakte in de eerste leg van de wedstrijd de break, maar gaf die in de laatste leg ook weer weg. Daardoor kreeg Taylor toch nog een punt, waar Huybrechts er twee had moeten pakken.

Huybrechts opende de wedstrijd met een 110-finish om te breken en die break werd ook verzilverd door de man uit Antwerpen. Taylor speelde niet bijzonder sterk en daardoor lukte het Huybrechts ook om deze break lang vast te houden. In de achtste leg leek het echter zo dat The Power de break terug kon gaan plaatsen, maar door een fantastische finish van 140 hield de Belg de marge van één break intact: 5-3.

Ook in leg tien wist de zestienvoudig wereldkampioen de break niet terug te halen, waardoor een punt in ieder geval al zeker was voor Huybrechts. In de twaalfde en laatste leg van de wedstrijd, die door The Hurricane werd begonnen, gaf de Belg de zege alsnog uit handen. Twee wedstrijdpijlen waren niet aan hem besteed, waarna Taylor het klusje wel klaarde en alsnog een gelijkspel afdwong.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken