/ Nieuws

Pijnlijke nederlaag voor Barney

Premier League

02-3-2017 20:38

Raymond van Barneveld kende in Exeter een slechte generale voor het UK Open. In zijn wedstrijd tegen Dave Chisnall gooide hij met name aan het begin te weinig tripples om het ‘Chizzy’ echt lastig te maken: 7-2.

In de tweede leg van de match werd de eerste break geplaatst: Van Barneveld miste in de eerste twee legs één pijl op de dubbel, waarna Chisnall profiteerde met een 86-finish om op 2-0 te komen. Nadat beide spelers vervolgens hun eigen leg behielden, miste Van Barneveld in de vijfde leg één pijl op de bulls-eye om terug te breken. Opnieuw kon de Engelsman vervolgens de leg binnenhalen en daardoor liep hij uit naar een 4-1 voorsprong.

Van Barneveld kwam wel wat beter in de wedstrijd te zitten, maar zeven gemiste dubbels in de zesde leg (die hij overigens wel wist te winnen) gaven hem niet heel veel vertrouwen voor de rest van de wedstrijd. De daaropvolgende leg had ‘Barney’ op zijn naam moeten zetten, maar opnieuw faalde hij op de dubbels. Chisnall maakte er 5-2 van en wist Van Barneveld een leg later definitief te breken met een 96-finish voor de 6-2 voorsprong.

De negende leg werd de laatste van de wedstrijd. Chisnall begon hem spectaculair met twee 180-ers, waarna hij uiteindelijk de tripple negentien miste op weg naar een negendarter. Van Barneveld zette nog wel vol de druk erop met zijn derde 180-er, maar een twee-dart 52-finish bracht Chisnall de 11-darter en daarmee ook de verrassend ruime 7-2 overwinning.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken