/ Nieuws

Klaasen geeft zege weg

Premier League

02-3-2017 21:11

Jelle Klaasen heeft verzuimd om voor de tweede week op rij de overwinning te pakken. Tegen Kim Huybrechts kwam hij op een ruime voorsprong, maar wist hij de overwinning niet over de streep te trekken: 6-6.

Met een goede 84-finish wist de Belg in de eerste leg al een break te forceren. Die verspeelde hij echter een leg later alweer, waarna Klaasen via een 16-finish op 2-1 kwam. Beide mannen wisten vervolgens vrij soepel hun eigen legs te behouden, waardoor de stand van 3-3 halverwege de wedstrijd op het bord stond.

In de zevende leg miste Huybrechts vijf pijlen op de dubbels, waardoor Klaasen alsnog zijn eigen leg kon behouden. Met een 40-finish brak ‘The Cobra’ vervolgens zijn tegenstander, waarna hij via de dubbel vier op 6-3 kwam. Dit deed hij wel nadat ‘The Hurricane’ opnieuw drie pijlen op de dubbels gemist had.

Toch bleef Huybrechts knokken om nog een punt binnen te halen. Bij een stand van 6-4 zag hij Klaasen vier matchdarts missen op de dubbel zeven, waardoor de Belg de re-break kon forceren. De laatste leg bracht de eerste 180-er van de wedstrijd voor Klaasen, maar een 81-finish van Huybrechts zorgde ervoor dat beide mannen de punten moesten delen: 6-6.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken