/ Nieuws

Wright ontketend; dubbel succes Chisnall

Premier League

02-3-2017 23:48

Peter Wright heeft zichzelf de recordboeken in gegooid. Tegen Adrian Lewis gooide hij het op één na hoogste gemiddelde ooit op tv en samen gooiden ze ook nog eens het hoogste gecombineerde gemiddelde ooit.

Het was notabene Lewis die in de eerste leg op recordjacht ging. ‘Jackpot’ begon de wedstrijd met zeven perfecte darts, maar zag Wright (die net als Lewis twee 180-ers gooide) de leg alsnog in twaalf darts binnen halen. Toch bleef Lewis sterk doorgaan: met een twaalfdarter counterde hij snoeihard terug en zette hij de 1-1 op het bord. 

Vanaf dat moment was het aan Wright om de show te stelen: een heerlijke 125-finish in de zevende leg bracht hem op twee breaks voorsprong (5-2) en twee legs later was de 7-2 overwinning een feit. Wright gooide in zijn gewonnen legs respectievelijk 12, 14, 12, 11, 12, 11 en 14 pijlen. Dat bracht zijn gemiddelde op 119.50. Daarnaast had hij een finishpercentage van 70%. Ondanks de ruime nederlaag eindigde Lewis ook op een prachtig gemiddelde van 109.15. Dat zette tevens een nieuw gecombineerd record in de boeken: 228.65.

Voor Dave Chisnall was de avond in Exeter een gouden avond. Door de afwezigheid van Michael van Gerwen moest hij twee keer in actie komen, maar hij verliet Exeter met vier belangrijke punten in de zak. Nadat hij eerder op de avond al had afgerekend met Raymond van Barneveld, werd ook James Wade aan de zegekar gebonden. ‘The Machine’ liet in de elfde leg twee kansen op een punt liggen, waarna hij ook in de laatste leg tops miste voor een 160-finish. Chisnall gooide de dubbel vijf en pakte daarmee de 7-5 overwinning.

Het duel tussen Gary Anderson en Phil Taylor werd het topduel dat van tevoren al voorspeld werd. Anderson gooide zeven 180-ers, maar kon niet voorkomen dat de punten gedeeld werden. Beide mannen bewaarden het mooiste voor het laatste: Anderson gooide in de laatste leg twee 180-ers, maar doordat Taylor in de voorlaatste beurt een 177-score gooide om dubbel zestien over te laten was het uiteindelijk toch ‘The Power’ die er een 6-6 eindstand van maakte.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken