/ Nieuws

Premier League speelronde 6: Van Gerwen terug van blessure

Premier League

08-3-2017 17:19

We starten de avond met een wedstrijd tussen twee mannen uit Stoke-on-Trent. Phil Taylor en Adrian Lewis hebben al veel geweldige wedstrijden tegen elkaar gespeeld, hopelijk weten ze er donderdag ook weer een gedenkwaardige wedstrijd van te maken. Taylor is op dit moment nog ongeslagen en zal hopen deze goede reeks door te zetten.

Daarna komt kersvers UK Open winnaar Peter Wright in actie. Hij speelt tegen James Wade. “Dit was natuurlijk een speciaal weekend voor mij”, aldus Wright in gesprek met een verslaggever van de PDC. “Nu moet ik vooruit kijken en mezelf focussen op de Premier League. Het lijkt me geweldig om dit toernooi te winnen maar er is nog een lange weg te gaan. Ik moet het per week bekijken en mezelf goed concentreren voor mijn wedstrijd tegen James.”

In de derde wedstrijd komt de eerste Nederlander in actie. Michael van Gerwen is terug van een rugblessure en mag het op gaan nemen tegen de Belg Kim Huybrechts. Van Gerwen is gemotiveerd om zijn beste spel te laten zien. “Het was erg teleurstellend dat ik de UK Open moest missen, maar ik kan niet wachten om weer te spelen! Ik heb me goed laten behandelen en hopelijk komt het goed. Het is een belangrijke wedstrijd donderdag, zoals eigenlijk elke wedstrijd in de Premier League belangrijk is. Het publiek in Glasgow is altijd geweldig dus ik wil mijn beste spel laten zien tegen Kim.”

Vervolgens is het de beurt aan Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld. Klaasen speelt de laatste weken prima en heeft zijn eerste punten binnen. Van Barneveld zal zich willen revancheren na zijn nederlaag tegen Dave Chisnall van vorige week. De ingrediënten voor een goede wedstrijd zijn er dus zeker!

De avond wordt afgesloten door Gary Anderson en Dave Chisnall. Chisnall speelde vorige week twee keer in verband met de afwezigheid van Michael van Gerwen. Hij won beide partijen en verschafte zich daarmee een goede plek op de ranglijst. “Vorige week was het een geweldige avond voor me en ik denk dat de wedstrijd van morgen tegen Anderson een goede wordt”, laat Chisnall vol vertrouwen weten. “Er is nog een lange weg te gaan en ik moet nog spelen tegen de top drie. Ik heb al eerder tegen Gary gespeeld in Glasgow en dat was een geweldige ervaring.” Anderson speelt voor zijn thuispubliek in Glasgow en zal zich dus gesteund zien door ongeveer 10.000 mensen. “Het blijft elke keer bijzonder om in Glasgow te spelen”, laat Anderson weten. “Dave speelde vorige week erg goed, maar ik heb er vertrouwen in en wil deze wedstrijd winnen. Het gaat deze Premier League nog niet zo goed als ik zou willen, maar er is nog een lange weg te gaan.”

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken