/ Nieuws

Huybrechts laat stunt door vingers glippen

Premier League

09-3-2017 22:10


Michael van Gerwen is terug van weggeweest maar had het moeilijk tegen Kim Huybrechts. De Nederlander gooide zelf een erg sterke wedstrijd met een gemiddelde van ruim 106. Toch lukte het hem niet om de Belg van zich af te zetten. Tot aan het moment dat The Hurricane kansen kreeg om punten te pakken.

Via een 109-finish pakte Van Gerwen zijn eerste leg en kwam op 1-1. Pas in de zevende leg viel de eerste break. Mighty Mike deed dit via een 12-darter. Direct daarna liet ook Huybrechts zijn klasse zien: ook hij brak met een 12-darter. Vervolgens ging de wedstrijd tot 5-5 en miste de hekkensluiter van de Premier League dubbel 8 voor een 136-finish. Daarna kreeg hij nog drie pijlen op de dubbel maar faalde. Van Gerwen had slechts één dart nodig om de leg toe te eigenen. In de laatste leg maakte het groene monster geen fouten en won de partij met 7-5.

Het was de eerste wedstrijd na de rugblessure van Van Gerwen. Het gemiddelde van ruim 106 liet zien dat hij weer helemaal terug is. Kim Huybrechts moet de komende weken punten gaan pakken. De Belg staat nu op de tiende plaats in de competitie en staat dus in de degradatiezone richting Judgement Night.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Davey de Haze

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken