/ Nieuws

Comeback Barney is Klaasen te machtig

Premier League

09-3-2017 22:50


De wedstrijd tussen Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld was een zeer belangrijke met het oog op Judgement Night. Al vrij snel leek het een korte partij te worden in het voordeel van The Cobra. Maar na een 154-finish van Barney draaide de hele wedstrijd om.

Klaasen begon de partij met een 11-darter waarna Van Barneveld reageerde met een 104-finish. Via een 111-finish brak de voormalig wereldkampioen zijn landgenoot. Vervolgens ging Klaasen als een speer naar een 4-1 voorsprong en miste twee pijlen om één leg verwijdert te zijn van minimaal één punt.

Echter kreeg hij geen kans meer op de 5-1 want Van Barneveld finishte een prachtige 154-finish. Vanaf dat moment ging alles naar de Hagenaar. Met onder andere een 107-finish stoomde de vijfvoudig wereldkampioen door naar een 4-6 voorsprong. Bij Klaasen wilde het niet meer en bij Van Barneveld veranderde alles in goud. Klaasen verbrak daarna nog wel de reeks van zijn tegenstander maar wist in de laatste leg niet zijn stempel te drukken. Barney Army pakte de twee essentiële punten en lijkt zich nu veilig te hebben gespeeld voor Judgement Night.

Voor Klaasen volgen nu drie cruciale weken. Volgende week in Rotterdam staat The Cobra tegenover James Wade en in eigen huis zijn de twee punten ernstig van belang. 

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Davey de Haze

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken