/ Nieuws

Vliegende start bezorgt Anderson de winst

Premier League

09-3-2017 23:20


Week 6 van de Premier League 2017 vond plaats in het Schotse Glasgow. Thuisspeler Gary Anderson kwam als laatste in actie en gaf zijn supporters waar voor hun geld. Na een vliegende start won de tweevoudig wereldkampioen met 7-3 van Dave Chisnall.

Met een gemiddelde van 112 vloog The Flying Scotsman naar een 5-0 voorsprong. In die vijf legs produceerde hij ook nog eens een 147-finish. Vervolgens gaf Dave Chisnall, die moeite had met het publiek, tegengas en pakte drie opeenvolgende legs. Het maakte geen verschil in de wedstrijd want Anderson eindigde de wedstrijd in de twee daaropvolgende legs.

De wedstrijd begon met drie breaks in het voordeel van de Schot. Vervolgens mistte Wade zijn kansen voor een vierde opeenvolgende break en zorgde Wright voor een verschil van twee legs. Wade bleef daarna nog even missen en via onder andere een 115-finish stoomde Snakebite door naar een 5-1 voorsprong. The Machine vocht zich knap - via onder andere een 100-finish - terug naar 5-4 maar moest daarna toch het onderspit delven tegen de kersverse UK Open-kampioen. Verrassend was het slechte finishen van Wade op zijn favoriete dubbels twintig en tien.

Adrian Lewis en Phil Taylor openden de avond. Jackpot had de punten erg nodig gezien hij niet al te hoog in de ranking stond. En die punten pakte hij ook. Tot 3-3 ging het gelijk op tussen de stadgenoten maar daarna liep de tweevoudig wereldkampioen uit tot een 6-3 voorsprong en verzekerde zich daarmee met één punt. Twee legs later was de wedstrijd gespeeld en heeft Lewis toch weer wat lucht in de race naar Judgement Night.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Davey de Haze

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken