/ Nieuws

Voorbeschouwing Premier League speelronde 7: Ahoy!

Premier League

15-3-2017 19:27

We starten de avond direct met een Nederlander! Jelle Klaasen gaat spelen tegen James Wade. De Engelsman speelt eigenlijk zoals altijd erg degelijk, terwijl Klaasen punten moet gaan pakken om uit de gevarenzone te komen. “Ik ga er gewoon van genieten”, laat Klaasen weten in gesprek met de PDC. “Het wordt het grootste publiek waar ik ooit voor heb gespeeld en ik hoorde van Raymond dat het een geweldige ervaring is. Zelfs Michael was zenuwachtig geweest vorig jaar! Ik heb twee injecties gehad in mijn pols deze week, dus ik hoop dat het goed gaat komen. Als het niet beter wordt in de komende twee maanden dan moet het geopereerd gaan worden. Ik hoop dat ik het zeven legs vol ga houden!”

Daarna gaan we verder met de wedstrijd tussen Peter Wright en Dave Chisnall. Wright staat op dit moment eerste en kan dus enigszins ontspannen de wedstrijd in gaan. Chisnall kan zich bij een overwinning zo goed als veilig spelen. “Vorig jaar was het geweldig in Rotterdam”, laat Wright weten. “Toen Barney richting het podium liep was het publiek fantastisch, ik had een traan in mijn ogen voor hem. Spelen tegen Dave zal anders zijn dan tegen Raymond, nu heb ik het publiek denk ik niet tegen me! ”

In de derde partij speelt er weer een Nederlander! Raymond van Barneveld gaat het opnemen tegen Gary Anderson. Een gemotiveerde Van Barneveld verwacht dat het dit jaar nog beter gaat worden dan vorig jaar. “Vorig jaar was geweldig, maar ik verwacht dat het dit jaar nog beter wordt! Ik speel in mijn oranje shirt morgen, als ik daar over nadenk word ik al emotioneel. Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik geen druk op mezelf ga zetten. Ik ga genieten van het publiek en van het feit dat ik een populaire speler ben. Ik wil mezelf trots maken.”

Na de wedstrijd tussen Van Barneveld en Anderson is er wederom een wedstrijd tussen spelers uit de onderste regionen van de ranglijst. Adrian Lewis speelt tegen Kim Huybrechts. Lewis staat op dit moment net aan de goede kant van de streep, terwijl Huybrechts net aan de verkeerde kant staat. Bij een overwinning kan Huybrechts Lewis voorbij, het wordt dus een interessante partij!

Als slotstuk van de avond krijgt het publiek in Rotterdam de clash tussen Michael van Gerwen en Phil Taylor te zien. Beide heren spelen in de bovenste regionen van de ranglijst mee en willen hun positie bovenin versterken. Van Gerwen heeft er in ieder geval zin in! “Het gaat weer een speciale avond worden en ik kijk er erg naar uit! Ik leg mezelf veel druk op omdat ik wil presteren voor mijn thuispubliek, ik wil ze niet in de steek laten. Je probeert op zo’n avond iets extra’s te brengen, maar we zien wel wat er gaat gebeuren! Ik ga gewoon proberen mijn beste spel te spelen.”

De Premier League in Rotterdam is eenmalig live te volgen via RTL Z in verband met Europa League voetbal op RTL 7. Ook is alle actie uiteraard te volgen via onze livestream.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken