/ Nieuws

Van Gerwen neemt eerste horde in Manchester

Premier League

23-3-2017 20:48

Michael van Gerwen heeft zijn eerste wedstrijd van de avond in Manchester winnend afgesloten. Lang gingen hij en James Wade gelijk op, maar in de slotfase was een versnelling van onze landgenoot The Machine te machtig. De regerend wereldkampioen zegevierde met 7-4 en mag zich nu gaan opmaken voor de Nederlandse clash tegen Raymond van Barneveld later vanavond.

Van Gerwen en Wade hielden elkaar lang in evenwicht, hoewel Mighty Mike in de eerste acht legs een aantal mogelijkheden kreeg om de Engelsman te breken. Van Gerwen miste echter een aantal dubbels om Wade daadwerkelijk pijn te doen. The Machine kreeg tot twee keer toe de kans om via een 121-finish de leg van de Brabander te stelen, maar hij miste op zijn beurt de bullseye.

In de tiende leg greep de regerend wereldkampioen dan toch de break. Van Gerwen stond na zes darts op 141, miste de kans op de negendarter maar maakte het een beurt later toch af. Daarmee bracht hij de stand op 6-4 en was de wedstrijd beslist. Wade kreeg wel nog een kansje op wederom 121, maar voor de derde keer faalde de Engelsman op de bullseye. Van Gerwen stapte in, mikte de Shanghai-twintig van het bord en won met 7-4.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken