/ Nieuws

Anderson ontneemt Huybrechts laatste sprankje hoop

Premier League

23-3-2017 22:03

Kim Huybrechts heeft geen kans meer om na Judgement Night nog in de Premier League te spelen. Hij had een overwinning nodig tegen Gary Anderson, maar kwam daar geen moment bij in de buurt. De Schot liet The Hurricane kansloos: 7-2. Phil Taylor leek naar een eenvoudige overwinning af te stevenen, maar Peter Wright maakte het toch nog spannend. Uiteindelijk ging The Power toch met de overwinning lopen.

Huybrechts moest van Anderson winnen om te voorkomen dat hij de Premier League na negen weken moet verlaten, maar in de eerste leg werd de Belg al gebroken. Dat repareerde hij een leg later wel, maar The Flying Scotsman beantwoordde op zijn beurt met een 130-finish. In leg vier hield Anderson netjes zijn eigen leg, waardoor het eerste verschil gemaakt was.

Toen Anderson ook 104 uitgooide om het verschil naar twee breaks te brengen was het met Huybrechts gedaan. Anderson gooide op weg naar de overwinning ook nog 132 uit en besliste het duel uiteindelijk op dubbel 10. Daardoor won de tweevoudig wereldkampioen met 7-2 en speelt Kim Huybrechts volgende week zijn laatste wedstrijd in de Premier League van 2017.

Taylor begon voortvarend tegen Peter Wright. The Power kwam meteen op een 2-0 voorsprong, maar in de zesde leg zette Snakebite na missers van Taylor de bordjes weer in evenwicht: 3-3. Missen deed Wright in de twee daaropvolgende legs ook, waardoor de zestienvoudig wereldkampioen de marge van twee legs weer kon herstellen.

De kleurrijke Schot was het vanaf 3-3 sowieso helemaal kwijt. Hij leek geen dubbel meer te kunnen raken en verloor drie legs op rij, maar in de tiende leg toverde hij met de rug tegen de muur alsnog een 156-finish uit de hoge hoed. Dit hielp hem om daarna ook op 6-5 te komen, maar Taylor was net op tijd bij de les en hij sleepte de overwinning alsnog uit het vuur: 7-5.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken