/ Nieuws

Klaasen definitief uitgeschakeld na nipte nederlaag

Premier League

23-3-2017 22:45

Jelle Klaasen is er niet in geslaagd de hoop op lijfsbehoud in de Premier League levend te houden. Hij had minimaal een punt nodig in zijn wedstrijd tegen Adrian Lewis, maar ondanks een 5-5 tussenstand lukte het onze landgenoot niet om minstens een gelijkspel te bewerkstelligen. Daardoor is de wedstrijd van volgende week tegen Phil Taylor voor Klaasen om des keizers baard.

De opdracht voor Klaasen was duidelijk. Winnen van Adrian Lewis in Manchester en dan volgende week op Judgement Night in Cardiff het vege lijf redden. Die opdracht werd door Jackpot al in de eerste leg een stuk moeilijker gemaakt, want de tweevoudig wereldkampioen brak Klaasen meteen en verzilverde die break een leg later. The Cobra herstelde zich echter prima en kwam terug tot 2-2, maar slaagde er niet in om daarna ook voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen.

Lewis pakte wederom twee achtereenvolgende legs en stond in de achtste leg geen break van Klaasen toe, waardoor de Engelsman op 5-3 kwam en onze landgenoot daarmee met de rug tegen de muur zette. Toch gaf The Cobra niet op en bleef hij strijden voor zijn plekje in de Premier League. Hij werkte zich terug naar 5-5, maar was daarna niet in staat om een benodigd punt te pakken. Jackpot won voor de derde keer in de wedstrijd twee legs op rij en won met 7-5, waardoor het Premier League-avontuur van Klaasen in 2017 na volgende week ten einde komt.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken