/ Nieuws

Van Gerwen weet door Barney weer wat verliezen is

Premier League

23-3-2017 23:26

Raymond van Barneveld heeft in Manchester de ongeslagen serie van Michael van Gerwen beëindigd. De twee Nederlandse dartsgrootheden maakten er een spannend duel van, waarbij Van Barneveld een sterke fase van Mighty Mike overleefde en in de slotfase over stalen zenuwen bleek te beschikken.

De avond in Manchester werd afgesloten door de twee beste Nederlandse darters van het moment. Raymond van Barneveld mocht gaan proberen om Michael van Gerwen voor het eerst sinds de Premier League van vorig jaar (tegen James Wade in speelronde 1) weer een nederlaag op tv toe te brengen. De vijfvoudig wereldkampioen begon uitstekend aan die missie. Hij kwam meteen 2-0 voor en gooide in de derde leg acht perfecte darts. De benodigde dubbel 12 voor de perfecte leg ging er echter niet in, maar de 3-0 voorsprong was even later wel een feit.

Van Gerwen liet dit echter niet zomaar gebeuren. Twee prima legs op rij brachten hem terug naar 3-2 en een 108-finish van de wereldkampioen zorgde voor de gelijkmaker. Het lukte Barney niet om de extra versnelling van Mighty Mike bij te benen, want ook de zevende leg ging in elf darts naar Van Gerwen. Toch bleek ook de groene machine fouten te kunnen maken, want hij miste een single veertien en daarmee ook de kans om de veroverde break te verzilveren. De Hagenaar greep de verslapping meteen aan en kwam op 4-4.

Het vertrouwen was meteen terug bij Van Barneveld. Hij kwam in de negende leg weer op voorsprong en brak daarna Van Gerwen om op een 6-4 voorsprong en één leg van de zege te komen. Mighty Mike bewees echter wederom tot grootse dingen in staat te zijn op cruciale momenten. Hij brak meteen terug en leek alsnog op weg naar een gelijkspel, maar in een ongekend spannende laatste leg was het Van Barneveld die via een 70-finish de regerend wereldkampioen voor het eerst sinds lange tijd weer eens een nederlaag liet proeven.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken