/ Nieuws

Premier League speelronde 9: Judgement Night

Premier League

29-3-2017 20:29

De avond begint met de wedstrijd tussen Peter Wright en Kim Huybrechts. Huybrechts heeft geen kans meer om zich veilig te spelen, maar zal er toch alles aan willen doen om te winnen. Doet hij dat niet, dan wordt hij namelijk de eerste speler in de historie van de Premier League die geen enkele wedstrijd heeft weten te winnen. Voor Wright is het zaak geen fout te maken en zijn goede resultaten van de laatste tijd voort te zetten.

In de tweede partij speelt Jelle Klaasen, die ook al uitgeschakeld is, tegen Phil Taylor. “Jelle wil deze Premier League natuurlijk goed eindigen”, vertelt Taylor in gesprek met de PDC. “Ik zet mezelf niet onder druk, ik ga gewoon genieten van de wedstrijd. Ik heb dertig jaar lang week in week uit onder druk gestaan, dus ik denk dat ik het wel verdiend heb om nu te genieten. Ik hoop dat ik goed speel, het zou mooi zijn om uiteindelijk in de top vier te eindigen.”

Daarna komen Gary Anderson en Adrian Lewis in actie. “Als je puur en alleen naar mijn behaalde aantal punten kijkt gaat het best goed”, laat Lewis weten. “Ik weet dat ik steeds beter ga spelen en ik train veel. Ik ga gewoon mijn best doen. Ik heb nu drie wedstrijden achter elkaar gewonnen en hoop dat ik dat vol kan houden.”  Anderson voorspelt een interessante wedstrijd. “Adrian gooit erg goed op het moment! Hij is een goede vriend van me, we kunnen altijd met elkaar lachen. Ik heb de laatste tijd vaak gelijk gespeeld in wedstrijden die ik had moeten winnen. Ik probeer meer te trainen en ga hard werken om dat te verbeteren.”

Raymond van Barneveld hoopt zijn goede vorm van de afgelopen weken door te trekken in zijn wedstrijd tegen James Wade. “Het zit allemaal heel dicht bij elkaar dit jaar. Het is natuurlijk geweldig dat ik de nummer één en nummer twee van de wereld heb verslagen. De vorm is er in ieder geval, maar ik moet me nu goed focussen op de wedstrijd tegen James.”

Michael van Gerwen sluit de avond af met een wedstrijd tegen Dave Chisnall. Van Gerwen speelde vorige week twee keer, hij won van James Wade, maar verloor de tweede wedstrijd van Raymond van Barneveld. “Het was natuurlijk teleurstellend om van Raymond te verliezen, maar dat heb ik afgesloten nu”, aldus Van Gerwen. “Ik sta bovenaan en dat is waar ik wil staan, maar iedereen staat nog erg dicht bij elkaar. Ik kan me dus geen fouten veroorloven. Dave is een geweldige speler en is scorend erg goed, dus ik zal mijn beste spel moeten spelen!”

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken