/ Nieuws

Premier League speelronde 10: 'De fans in Ierland zijn geweldig'

Premier League

05-4-2017 20:23

We starten de avond met de wedstrijd tussen James Wade en Michael van Gerwen. Van Gerwen is op het moment de lijstaanvoerder en hoopt zijn goede vorm vast te kunnen houden. “Ik voel me goed en sta nog altijd bovenaan, dus ik hoop dat ik zo door kan gaan”, laat Van Gerwen weten in gesprek met de PDC. “Ik heb redelijk gespeeld tot nu toe, maar ik weet dat er nog meer in zit. De laatste weken van de Premier League heb je goed spel nodig om te winnen. Het publiek in Dublin is geweldig, ik heb er goede herinneringen aan.”

Daarna is het tijd voor de klassieker van het darts: Phil Taylor-Raymond van Barneveld! Van Barneveld steekt in een geweldige vorm en hoopt zo door te kunnen gaan. “Ik ben blij met mijn spel tot nu toe. De laatste vier wedstrijden heb ik winnend afgesloten en ik moet het vanaf nu wedstrijd voor wedstrijd benaderen! De fans in Ierland zijn geweldig! Als ik van de fans en van mezelf kan genieten ben ik op mijn best!” Taylor is ook tevreden met zijn spel tot nu toe. “Het gaat oké, ik hoop de play-offs te bereiken. Daar werk ik naar toe, elk punt is cruciaal op het moment. De vorige keer dat ik tegen Raymond speelde zat het dicht bij elkaar en het blijft natuurlijk geweldig om het tegen hem op te nemen!”

In de derde wedstrijd komen Dave Chisnall en Peter Wright op het podium. Chisnall heeft een goed resultaat nodig om nog in aanmerking te komen voor de play-offs. “Het is een hele belangrijke wedstrijd”, aldus Chisnall. “Als ik in deze wedstrijd een goed resultaat kan halen dan denk ik dat ik de druk er nog goed op kan zetten bij de rest.” Voor Wright is het zaak om zijn goede vorm door te zetten en een plek in de play-offs binnen te slepen.

Adrian Lewis speelt in zijn partij tegen de Schot Gary Anderson. Anderson wist vorige week nog met 7-3 te winnen van Lewis en gaat vol vertrouwen richting de wedstrijd. “Als Adrian in vorm is weet iedereen hoe goed hij kan gooien. Hij speelt de laatste tijd ook goed, dus ik kijk er zeker naar uit! Iedereen vecht voor een plekje in de top vier en elke wedstrijd is nu belangrijk.”

De avond wordt afgesloten door James Wade en Raymond van Barneveld. Weet Van Barneveld zijn eerste wedstrijd deze avond te winnen van Phil Taylor dan maakt hij kans om de koppositie over te nemen van Michael van Gerwen. Voor Wade is het belangrijk om punten binnen te halen wil hij de top vier nog gaan halen.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken