/ Nieuws

Van Gerwen trekt in spektakelstuk de winst naar zich toe

Premier League

06-4-2017 21:29

Beide spelers verdeelden de eerste vier legs keurig. Wade was vooral voortreffelijk op zijn eigen legs en gaf de Groene Machine weinig tot geen kans om te breaken. De Engelsman sloeg als eerste het gaatje. Van Gerwen miste dubbel tien door een dubbele vijftien te gooien, ‘The Machine’ stapte direct in door 40 te finishen. Na dit foutje ontwaakte de Nederlander en dankzij een 12-darter brak hij direct terug om vervolgens drie legs op rij te pakken en het punt veilig te stellen. Wade stopte de spurt van ‘MVG’ door het gooien van een broodnodige 88-finish.

De laatste leg mocht Van Gerwen beginnen. De Nederlander vond geen trippel en Wade nam afstand door middel van een 140-score. Van Gerwen compenseerde dit door in zijn tweede beurt 135 te gooien, maar de Engelsman antwoordde wederom met een 140. Wat vervolgens gebeurde was fenomenaal. 'MVG' gooide de drie benodigde trippels om een finish over te laten (138), Wade raakte de maximale score en kwam op 41. Twee keer trippel negentien en dubbel twaalf brachten uiteindelijk Michael van Gerwen de winst in een heerlijke partij. Beide heren zouden eindigen met een gemiddelde van boven de 110 en een finishpercentage van respectievelijk 50% (Van Gerwen) en 71% (Wade).

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken