/ Nieuws

Chisnall laat zich de kaas van het brood eten

Premier League

06-4-2017 23:28

Dave Chisnall zal met veel ongenoegen terugkijken op zijn wedstrijd in Dublin. ‘Chizzy’ speelde goed, maar hield slechts een punt over aan zijn confrontatie tegen Peter Wright. Beide heren gingen tot 3-3 gelijk op. Vooral Chisnall maakte indruk door veel beter darts te laten zien dan in de voorbije weken van het Premier League circus. De Engelsman, die tweemaal aardig op weg was voor een negendarter, maakte 4-3 dankzij een 145-finish. De twee legs die volgden gingen ook naar de speler die nog steeds wacht op zijn eerste majortitel. Met een 6-3 voorsprong en uitstekend spel leken de punten binnen voor 'Chizzy'. Echter kon de troef uit St. Helens de daarvoor geëtaleerde vorm niet doortrekken en zag hij Peter Wright langszij komen in de drie resterende legs.

In een wedstrijd waarin de pijlen elkaar in rap tempo opvolgden is Adrian Lewis er met de overwinning vandoor gegaan. De Engelsman was met 7-3 te sterk voor vicewereldkampioen Gary Anderson. Scorend zat het voor beide heren redelijk snor, maar op de dubbels werd het verschil gemaakt. Vooral omdat de Schot maar mondjesmaat de dubbel kon vinden, hij eindige met een finishpercentage van slechts 14%. Tot 2-2 gingen beide gladiatoren gelijk op, maar na deze stand was Lewis die bepaalde wat er gebeurde op het podium. Jackpot liep uit naar 5-2, gunde Anderson nog één leg, om vervolgens overtuigend af te stormen op een duidelijke overwinning.

Speelronde 10 – 6 april – Dublin
James Wade 5-7 Michael van Gerwen
Raymond van Barneveld 7-3 Phil Taylor
Dave Chisnall 6-6 Peter Wright
Adrian Lewis 7-3 Gary Anderson
James Wade 7-2 Raymond van Barneveld

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken