/ Nieuws

Premier League speelronde 11: 'Er zijn geen makkelijke wedstrijden meer'

Premier League

12-4-2017 16:13

De avond begint met een partij tussen Gary Anderson en Dave Chisnall. Anderson verloor vorige week van Adrian Lewis, Chisnall gooide goed tegen Peter Wright maar hield maar een punt over aan de strijd met de Schot. "Ik blijf proberen", aldus Chisnall in gesprek met de PDC. Chizzy moet een inhaalslag gaan maken wil hij nog in aanmerking komen voor de play-offs. "Ik moet wedstrijden eerder af zien te maken. Als ik 6-3 voor sta moet ik die wedstrijden ook winnen en niet meer weggeven. Het gebeurde me vorige week tegen Peter en dat mag me nu niet weer gebeuren. Liverpool is één van mijn favoriete locaties om te spelen, ik hoop dat ik er twee punten weet te behalen."

De tweede wedstrijd brengt Michael van Gerwen en Peter Wright op het podium. Wright speelt twee keer deze avond en hoopt op een goede start tegen Van Gerwen. "Dit wordt een belangrijke avond voor me. Elk punt is nu cruciaal en je kan niet gaan relaxen. Ik speel goed de laatste tijd en werk ook hard om mijn vorm te behouden. Iedereen begint beter te spelen nu de play-offs dichterbij komen."

Na Michael van Gerwen komt Raymond van Barneveld in actie. Hij speelt tegen Adrian Lewis, die vorige week knap wist te winnen van Gary Anderson. Van Barneveld staat er op een derde plek uitstekend voor, maar geeft aan dat hij niet mag verslappen. "Adrian speelt erg goed de laatste tijd. Hij heeft een periode gehad deze Premier League waarin hij niet goed gooide, maar op het moment is hij geweldig in vorm. Je weet dat er geen makkelijke wedstrijden zijn in deze periode." Lewis staat op het moment twee punten buiten de top vier, nadat hij vier van zijn laatste vijf wedstrijden heeft gewonnen. "Elke wedstrijd is anders en ik weet dat ik een goede kans maak als ik mijn eigen spel speel. De laatste keer dat ik tegen Raymond speelde in de Premier League had het een gelijkspel moeten worden, maar ik verloor toch. Ik moet ervoor zorgen dat ik me revancheer voor die wedstrijd", laat een strijdlustige Lewis weten.

Hierna komen Phil Taylor en James Wade in actie. Wade weet dat hij punten moet gaan behalen wil hij nog een kans maken op de play-offs, terwijl Taylor op het moment net aan de goede kant van de denkbeeldige streep staat. The Power zal een overwinning willen behalen om zijn vierde plek te verdedigen. Hij voelt de hete adem van Gary Anderson en Adrian Lewis in zijn nek.

De avond wordt afgesloten door Peter Wright en Gary Anderson. De twee Schotten hebben al vaker geweldige wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Anderson hoopt door een overwinning de aansluiting te vinden met Phil Taylor die op het moment op de vierde plek staat. Wright zal zijn tweede plek met hand en tand willen verdedigen.

 

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken