/ Nieuws

Chizzy laat winst weer uit vingers glippen

Premier League

13-4-2017 23:20

Dave Chisnall speelde wederom een goede wedstrijd maar vergat de twee punten binnen te slepen. Vorige week gaf hij een punt weg tegen Peter Wright en vanavond miste hij zeven matchdarts tegen de andere Schot uit de competitie: Gary Anderson.

De mannen lieten goed spel zien waarbij beiden een aantal keer de bull miste vanaf 170. De eerste break werd gegooid in de derde leg door de Engelsman: 1-2. Nadat Chizzy vervolgens zijn eigen leg hield, trapte Anderson het gaspedaal in. Vier opeenvolgende legs gingen naar Schotland alvorens Chisnall terugsloeg met een break. Daarna kreeg The Flying Scotsman kansen om één punt veilig te stellen maar miste de dubbels. Chizzy profiteerde hiervan door dubbel 8 te raken. In de twaalfde en beslissende leg leek de overwinning naar Chisnall te gaan maar dankzij zeven gemiste matchdarts mocht Anderson toch nog een puntje op zijn ranking bijschrijven. Overigens wist Chisnall maar liefst acht keer 180 te produceren.

Later op de avond mocht Gary Anderson nog een keer aantreden. Dit keer tegen landgenoot Peter Wright. Snakebite opende de wedstrijd met een 116-finish maar moest daarna het initiatief aan Anderson laten. Met onder andere een 126-finish stoomde The Flying Scotsman door naar 6-2. Via dubbel 14 eiste hij de overwinning op en ging de nummer twee van de wereld de top vier van de competitie in. Anderson noteerde een gemiddelde van 113.44.

James Wade mag blijven dromen van een plek in de play-offs. Dankzij een 7-5 overwinning op Phil Taylor maakt de Engelsman nog altijd een redelijke kans om zich te plaatsen. Taylor kwam op een 2-0 voorsprong maar met onder andere een 106-finish kwam Wade gelijk op 3-3. Vervolgens liep The Power naar 5-3 en hoefde hij alleen nog maar de wedstrijd in het slot te gooien. Echter bleef Wade knokken en met een 120-finish, terwijl zijn tegenstander op tops stond te wachten, ging The Machine naar 5-6 en verzekerde zich van een punt. Via een 87-finish pakte Wade ook het tweede punt.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Davey de Haze

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken