/ Nieuws

Premier League speelronde 12: Van Barneveld gaat voor mooi verjaardagscadeau tegen Van Gerwen

Premier League

19-4-2017 19:07

We starten de avond met een wedstrijd tussen Dave Chisnall en Adrian Lewis. Chisnall miste vorige week een aantal belangrijke matchdarts en wist zijn partij dus weer niet te winnen. Het wordt voor Chizzy daardoor lastig om de play-offs te halen, maar theoretisch gezien is het nog steeds mogelijk. “Ik heb er vertrouwen in, mijn spel is goed de laatste tijd. De scores zijn goed, ik moet alleen wat constanter gaan gooien op mijn dubbels.” Adrian Lewis, die vorige week nog een negendarter wist te gooien, is dus de tegenstander in de eerste wedstrijd. “Dave speelt de laatste weken erg goed. Er zou misschien wel een recordaantal 180’ers kunnen vallen in onze wedstrijd. Vorig jaar gooide ik een negendarter in Belfast, waarom zou ik dat niet weer kunnen? Ik ga mijn best doen!”

Daaropvolgend komen Phil Taylor en Gary Anderson in actie. Taylor speelt net als Chisnall twee keer deze avond en geeft aan dat het zwaar gaat worden. “Gary en Dave zijn twee van de besten als het aankomt op het gooien van hoge scores. Elk punt is belangrijk in deze fase van de Premier League. Het publiek in Belfast is elk jaar weer geweldig, ik heb er zin in!”

De derde partij van de avond brengt Peter Wright en James Wade op het podium. Wright speelt prima de laatste tijd en staat op dit moment tweede. Hij zal er alles aan doen om deze plek te behouden. Wade staat buiten de top vier, voor hem is het zaak om weer aansluiting te vinden bij de top vier.

Daarna is het alweer tijd voor de Nederlandse clash tussen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Van Barneveld, jarig op het moment van spelen in Belfast, hoopt zijn 50e verjaardag op te fleuren met twee punten. “Het is een speciale verjaardag voor me en ik wil van de dag genieten. Ik speel tegen Michael maar niemand kan mijn verjaardag verpesten. Ik weet zeker dat ik veel telefoontjes en sms’jes ga krijgen, maar op een gegeven moment moet je proberen jezelf voor te bereiden op de wedstrijd. Ik ga mijn best doen om te winnen, hopelijk kan ik Michael weer verslaan. Ik kijk uit naar de komende weken. Ik sta nog steeds in de top vier en hoop deze plek vast te kunnen houden.” Voor Van Gerwen is het zaak zijn eerste plek te verdedigen. “De vorige wedstrijd tegen Raymond had ik moeten winnen. Helaas speelde Raymond geweldig toen, maar dit is een nieuwe week. Ik wil elke wedstrijd presteren, daarom train ik hard en probeer ik me goed voor te bereiden op de wedstrijden. Afgelopen weekend in Duitsland speelde ik geweldig en het is zaak dat niveau vast te houden. Hopelijk kan ik hem een leuk verjaardagscadeau geven!”

De avond wordt afgesloten door Dave Chisnall en Phil Taylor. Chisnall laat weten dat het een cruciale avond voor hem is. “De vorige keer dat ik twee keer gooide op een avond won ik beide wedstrijden. Elke partij is speciaal in de Premier League, maar dit wordt een hele belangrijke avond. Ik moet allebei de wedstrijden winnen.”

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken