/ Nieuws

Premier League speelronde 13: Van Gerwen kan eerste plek veilig spelen

Premier League

26-4-2017 16:25

Adrian Lewis begint de avond met een wedstrijd tegen James Wade. Lewis speelt net als Michael van Gerwen twee keer deze avond. Lewis heeft vertrouwen in een goed resultaat tegen Wade. “Ik speel uitstekend de laatste tijd, het is aan mij om het ook nu weer te laten zien.” Voor Wade lijken de kansen op een play-off plek zo goed als verkeken. The Machine staat op het moment op de achtste plek.

In de tweede wedstrijd komt Michael van Gerwen voor het eerst in actie. Hij neemt het op tegen Dave Chisnall, die vorige week twee keer wist te winnen. “Ik heb altijd vertrouwen in een goed resultaat tegen Michael”, laat Chisnall weten in gesprek met de PDC. “Als ik zo blijf spelen als de laatste tijd dan weet ik dat ik nog zes punten kan pakken. Vorige week waren mijn scores goed en ook het finishen ging prima. Ik ga mijn best doen!” Van Gerwen wil zijn eerste plek zo snel mogelijk veilig spelen. “Ik ga voor vier punten deze avond! Elke keer dat ik de Premier League gespeeld heb stond ik ook bovenaan, dus ik wil er zeker van zijn dat ik dit jaar ook weer als eerste eindig. Ik moet gefocust blijven en geen fouten maken.”

Hierna komt de nummer twee in actie tegen de nummer drie van de Premier League: Peter Wright speelt tegen Phil Taylor. Ook Wright maakt kans zich al in deze speelronde te plaatsen voor de play-offs. “Ik heb de kans om de halve finales nu al te bereiken en hopelijk pak ik deze kans”, laat Wright weten. “Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en ik sta er goed voor, maar het is niet zo dat ik het al gehaald heb. Ik moet gewoon doorgaan met winnen. De vorige keer wist Phil me te verslaan, dus ik wil me deze week revancheren.”

In de vierde wedstrijd speelt Raymond van Barneveld tegen Gary Anderson. Van Barneveld grijpt op dit moment net naast de play-off plekken, hij staat namelijk op plek vijf. “Het is erg lastig om deze Premier League te voorspellen. Alles wat ik kan doen is aan mijn eigen spel denken en me zo goed mogelijk voorbereiden. Als ik mijn laatste drie wedstrijden weet te winnen dan haal ik de play-offs, dus dat is mijn doelstelling.” Voor Anderson is het zaak om te winnen van Barney, anders raakt hij zijn vierde plek op de ranglijst kwijt.

De avond wordt afgesloten door Lewis en Van Gerwen. Lewis heeft vertrouwen in een goed resultaat tegen Van Gerwen. “Ik speel gewoon prima de laatste tijd en weet dat ik hem kan verslaan. Het is aan mij om het te laten zien.” Van Gerwen weet dat het lastig gaat worden. “Adrian gooit goed de laatste weken, het gaat zeker niet makkelijk worden. Ik gooi elke week hoger dan 100 gemiddeld en heb vertrouwen in een goed resultaat.”

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken