/ Nieuws

Scoringsbeest Chisnall schakelt Barney uit

Premier League

04-5-2017 23:09

Beide heren kwamen als een komeet uit de startblokken. Chisnall sloot de eerst leg af met een gemiddelde van 165, maar stond wel tegen een 1-0 achterstand aan te koekeloeren. Vervolgens maakte De troef uit St. Helens direct gelijk. In de vierde leg kreeg ‘barney’ mogelijkheden om de Engelsman te breaken, maar twee pijlen op de dubbel acht werden gemist. Het was zelfs Chisnall die de leg erop aangreep om de Nederlander te breaken door een 142-finish te noteren. Onze landgenoot kreeg vervolgens een kansje om de break ongedaan te maken, maar één pijl op de dubbel was niet voldoende. Toch lukte het Van Barneveld om een leg tegen de darts in te pakken waardoor het 4-4 werd. Het was ‘Barney’ die de negende leg mocht beginnen, maar een 44-score werd de vijfvoudig wereldkampioen fataal. Hierdoor keek ‘RvB’ wederom tegen een achterstand aan, echter dit keer met de eindstreep in zicht. De sterk spelende Chisnall maakte vervolgens geen kapitale fouten meer. De Engelsman sloot af met een gemiddelde van 109 en stapte met een 7-5 overwinning van het podium in Sheffield.

Door deze nederlaag is Raymond van Barneveld uitgeschakeld voor de play-offs van de Premier League. ‘Barney’ staat drie punten achter op de nummer vier Phil Taylor. Dit is met nog één wedstrijd te spelen een onoverbrugbare achterstand. Chisnall is nog wel in de race, hij moet dan ruim winnen terwijl Taylor met grote cijfers moet verliezen van Adrian Lewis.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken