/ Nieuws

Mighty Mike moet buigen voor Taylor

Premier League

04-5-2017 23:22

Beide gladiatoren begonnen weifelend aan de laatste wedstrijd van de avond. Taylor dacht te profiteren door meteen te breaken, maar een leg later moest de recordkampioen deze leg tegen de darts in alweer afstaan. Bij een stand van 2-2 was het wederom ‘The Power’ die wist te breaken nadat Van Gerwen twee pijlen op dubbel acht had gemist. Ditmaal wist de Engelsman wel de break te verzilveren door zijn eigen leg te houden dankzij een elfdarter. Taylor, die massaal werd gesteund door het publiek, ging door en liet goed spel zien in Sheffield. Daarnaast werd ‘The Power’ geholpen door Michael van Gerwen die wederom twee pijlen op dubbel acht miste om zijn leg te houden. Door deze missers en door sterk spel van Taylor stond het 6-3 voor ‘The Power’. De tiende leg van de wedstrijd mocht de grootste darter aller tijden beginnen. Van Gerwen kwam er niet aan te pas. Een 103-finish werd eerst nog gemist, een beurt later was het wel raak. Dankzij dubbel zestien boekte Taylor een goede en belangrijke overwinning.

Door deze 7-3 overwinning doet Phil Taylor uitstekende zaken. Alleen Dave Chisnall kan in theorie nog voorkomen dat de ‘The Power’ zich moet melden voor de play-offs in Londen. ‘Chizzy’ moet dan ruim winnen terwijl Taylor met grote cijfers moet verliezen van de al uitgeschakelde Adrian Lewis. Door de winst van Taylor op Van Gerwen is het doek voor Raymond van Barneveld gevallen. De Nederlander had na zijn nederlaag tegen Dave Chisnall nog een miniem kansje op plaatsing. Echter mocht Taylor dan niet winnen van Michael van Gerwen.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken