/ Nieuws

Premier League speelronde 15: Chisnall vecht voor laatste kans

Premier League

10-5-2017 15:35

Michael van Gerwen, Peter Wright en Gary Anderson zijn al zeker van een plek in de play-offs. Phil Taylor, die momenteel vierde staat, moet aan de bak om zijn plek te behouden. Theoretisch gezien kan Dave Chisnall Taylor nog voorbij, maar dan moet Taylor zijn wedstrijd ruim verliezen. Chisnall moet zijn eigen wedstrijd zo ruim mogelijk winnen om kans te maken op de plek van Taylor.

 Chisnall begint de avond met zijn wedstrijd tegen James Wade. Voor Chisnall staat er dus nog wat op het spel. “Ik ben afhankelijk van andere resultaten maar ik heb nog steeds een kans”, laat Chisnall weten in gesprek met de PDC. “Ik speel goed de laatste weken en ik voel me ook goed. Ik hoop dat ik ook deze week mijn niveau weer kan halen. James is een geweldige speler, finishend één van de besten. Ik wil nog wel eens kansen weggeven op de dubbels, dat hoef ik tegen James niet te proberen.”

De tweede wedstrijd is een clash tussen twee mannen uit Stoke-on-Trent. Phil Taylor heeft een overwinning nodig om zijn vierde plek veilig te spelen. Hij moet dit gaan doen tegen Adrian Lewis. “Ik sta er goed voor, maar moet wel blijven presteren”, laat Taylor voorafgaand weten. “Ik hoop de play-offs te bereiken, dat zou fantastisch zijn. Ik moet wel op mijn hoede zijn. Adrian kan geweldig darten en hij kan zonder druk spelen omdat hij zich toch niet meer kan kwalificeren.”

Hierna komt Michael van Gerwen op het podium. Hij gaat het opnemen tegen Gary Anderson. Beide mannen zijn al zeker van kwalificatie, maar Van Gerwen wil zijn eerste plek hoe dan ook veilig spelen. Van Gerwen wist vorig jaar zijn recordgemiddelde van 123,40 te gooien in Aberdeen en hoopt dit jaar weer te presteren. “Vorig jaar was geweldig, maar ik moet me focussen op mijn wedstrijd tegen Gary. Hij wist namelijk zijn laatste wedstrijden te winnen en is in goede vorm. Ik heb de eerste plaats nog steeds in eigen hand en ik ga er alles aan doen om deze plek te behouden.” Anderson hoopt op steun vanuit het Schotse publiek. “We spelen niet vaak in Schotland, ik heb er zin in want het publiek is hier altijd geweldig. Ik speelde tegen Barney in Ahoy en dat was geweldig om mee te maken, hopelijk steunt het Schotse publiek mij ook op die manier. Als ik mijn eigen spel speel weet Michael dat hij het moeilijk gaat krijgen.”

De avond wordt afgesloten door Raymond van Barneveld en Peter Wright. Wright kan bij een overwinning nog eerste worden, als Van Gerwen punten laat liggen. “Ik voel me goed en het is mooi dat ik de druk op Michael heb weten te leggen. Michael is de beste speler van de wereld op het moment, maar ik wil eerste worden. Om tegen Barney te mogen spelen in Schotland is geweldig, omdat ze Raymond hier behandelen alsof hij een Schot is. Ik hoop dat het publiek er goed achter gaat staan, ik kijk er in ieder geval naar uit.” Voor Van Barneveld is er geen plek meer te veroveren bij de top vier, dus hij kan ontspannen de strijd met Wright aangaan.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken