/ Nieuws

Krankzinnige winst Van Gerwen

Premier League

18-5-2017 23:41

Michael van Gerwen is voor de derde keer Premier League kampioen geworden. De man die al een paar jaar alles weet te winnen was ook weer de man die aan het eind van de avond de winnaarstrofee in de lucht mocht houden. Maar het werd een overwinning waar nog lang over nagepraat zou worden: 11-10.

In de finale nam Van Gerwen het op tegen Peter Wright. De Schot had tijdens de halve finales nipt weten af te rekenen met Phil Taylor (10-9) en ging met een flinke dosis zelfvertrouwen de finale in. Dat resulteerde al snel in een 3-0 voorsprong, mede doordat Van Gerwen drie pijlen op de dubbel achttien miste om zijn eigen leg te behouden.

Wright was duidelijk van plan om eindelijk eens een grote titel te pakken ten koste van Van Gerwen. ‘Snakebite’ benutte zijn kansen en nam een op het oog comfortabele voorsprong van 7-2. Toch verdween de voorsprong alweer snel. De pauze na tien legs had Van Gerwen zichtbaar goed gedaan. Hij kwam sterk uit de startblokken en bracht het verschil al snel terug tot twee legs (8-6).

In de vijftiende leg kon Wright op twee legs van de titel komen, maar hij miste de dubbel twaalf voor een 104-finish. Van Gerwen profiteerde en zette een leg later via een 94-finish de gelijkmaker op het bord: 8-8. Toch liet Wright zich niet van de wijs brengen: hij gooide achtereenvolgens keurige finishes van 84 en 96 en kwam daarmee op matchpoint te staan: 10-9.

De twintigste leg werd begonnen door Van Gerwen, maar het leek de perfecte leg te gaan worden voor Wright: de Schot stond na negen pijlen op 32 en kon de titel al ruiken. Maar op het belangrijkste moment in zijn carrière ging het toch nog fout voor ‘Snakebite’:  hij miste in totaal zes wedstrijdpijlen waardoor Van Gerwen via de dubbel tien ontsnapte aan de nederlaag.

Bij een stand van 10-10 mocht Wright beginnen aan de laatste leg, maar aangeslagen door zijn zes missers voor de titel werd het alsnog de leg voor Van Gerwen. De Nederlander begon met een 180-er, en via een 88-finish pakte hij zijn eerste voorsprong van de wedstrijd en daarmee ook voor het tweede jaar op rij de Premier League titel.

 

Playoffs Premier League Darts 2017

 

Halve finales

Michael van Gerwen v Gary Anderson 10-7

Peter Wright v Phil Taylor 10-9

 

Finale

Michael van Gerwen v Peter Wright 11-10

 

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken