/ Nieuws

Double trouble nekt O’Connor

PDC World Championship

14-12-2017 21:08

Beaton wist O’Connor direct te breaken. Dit had de Ier, die zijn debuut maakte in Ally Pally, vooral aan zichzelf te danken. ‘The Magpie’ kreeg in iedere leg pijlen op een dubbel, maar wist maar één dart te verzilveren. Zo kreeg O’Connor in de vierde leg maar liefst acht pijlen om de score gelijk te trekken; hij faalde. Beaton wist met een gemiddelde van slechts 78 punten per beurt te profiteren en te breaken.

Alhoewel O’Connor in de eerste set Beaton scorend nog aftroefde, was daar in de tweede set geen sprake meer van. De Engelsman kwam telkens als eerst op een finish. 'The Bronzed Adonis'  brak de Ier eerst door 81 op bull’s eye uit te gooien om vervolgens 131 te finishen en in een zetel van het podium te gaan voor de tweede pauze.

In de derde set wist de Ier te doen wat hij in de eerste set zo vaak had nagelaten: het gooien van dubbels. ‘Magpie’ pakte de eerste leg door binnen vijf beurten uit te zijn. Daarna brak hij Beaton door 97 uit te gooien om vervolgens zijn eigen set binnen te harken door 86 met twee pijlen te finishen.
In de derde set kwam Beaton eenvoudig met 2-0 voor, scorend ging het steeds beter lopen bij de voormalig wereldkampioen. O’Connor kon met een 115-finish een nederlaag nog voorkomen, maar in de vierde leg opende de Engelsman sterk met een 180- en 140-score om dankzij dubbel tien een plek bij de laatste 32 veilig te stellen

Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter te vinden.

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken