/ Nieuws

Double trouble nekt O’Connor

PDC World Championship

14-12-2017 21:08

Beaton wist O’Connor direct te breaken. Dit had de Ier, die zijn debuut maakte in Ally Pally, vooral aan zichzelf te danken. ‘The Magpie’ kreeg in iedere leg pijlen op een dubbel, maar wist maar één dart te verzilveren. Zo kreeg O’Connor in de vierde leg maar liefst acht pijlen om de score gelijk te trekken; hij faalde. Beaton wist met een gemiddelde van slechts 78 punten per beurt te profiteren en te breaken.

Alhoewel O’Connor in de eerste set Beaton scorend nog aftroefde, was daar in de tweede set geen sprake meer van. De Engelsman kwam telkens als eerst op een finish. 'The Bronzed Adonis'  brak de Ier eerst door 81 op bull’s eye uit te gooien om vervolgens 131 te finishen en in een zetel van het podium te gaan voor de tweede pauze.

In de derde set wist de Ier te doen wat hij in de eerste set zo vaak had nagelaten: het gooien van dubbels. ‘Magpie’ pakte de eerste leg door binnen vijf beurten uit te zijn. Daarna brak hij Beaton door 97 uit te gooien om vervolgens zijn eigen set binnen te harken door 86 met twee pijlen te finishen.
In de derde set kwam Beaton eenvoudig met 2-0 voor, scorend ging het steeds beter lopen bij de voormalig wereldkampioen. O’Connor kon met een 115-finish een nederlaag nog voorkomen, maar in de vierde leg opende de Engelsman sterk met een 180- en 140-score om dankzij dubbel tien een plek bij de laatste 32 veilig te stellen

Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter te vinden.

Door: Marnix Rutgers

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken