/ Nieuws

Wilson te sterk voor Ratajski

PDC World Championship

14-12-2017 22:24

Krzysztof Ratajski kwam als een raket uit de startblokken. De Pool opende met een 177-score om de leg middels een elfdarter te pakken. De winnaar van de Winmau World Masters zou uiteindelijk de eerste set met 3-1 winnen omdat James Wilson dubbel tien miste om 128 te finishen.

Om in de wedstrijd te blijven was het zaak voor James Wilson om de tweede set binnen te halen. Beide gladiatoren gaven elkaar weinig toe. Telkens wanneer de één op een finish stond, was de ander in de buurt. Uiteindelijk moest er een vijfde leg aan te pas komen. In deze beslissende leg was het Wilson die het best voor de dag kwam. ‘The Lethal Biscuit’ begon met 120 en 140 om dankzij een 60-finish de stand in sets gelijk te trekken.

Wilson trok de lijn van de tweede set door in de derde. De Engelsman brak Ratajski direct door wel binnen vijf beurten uit te zijn, om ook in de tweede leg binnen vijftien darts 501 van het bord te poetsen. De derde leg had ook voor Wilson moeten zijn, maar vier pijlen op de dubbel waren niet aan hem besteed. Uiteindelijk zou de Engelsman de derde set met 3-1 winnen.

Ook in de vierde de set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Ratajski wist tweemaal tegen de darts in voor te komen, maar zag Wilson ook twee keer de score gelijk trekken. De Pool had ondertussen één pijl gemist om 2-2 te maken in sets. Wederom moest er een vijfde leg aan te pas komen en wederom begon Wilson de vijfde leg voortvarend. Na drie beurten stond de Engelsman op 95. Zijn Poolse opponent was in geen velden of wegen te bekennen. Via bulls’s eye, dertien en dubbel zestien gooide de sterk spelende Wilson de wedstrijd in het slot.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken