/ Nieuws

Wilson te sterk voor Ratajski

PDC World Championship

14-12-2017 22:24

Krzysztof Ratajski kwam als een raket uit de startblokken. De Pool opende met een 177-score om de leg middels een elfdarter te pakken. De winnaar van de Winmau World Masters zou uiteindelijk de eerste set met 3-1 winnen omdat James Wilson dubbel tien miste om 128 te finishen.

Om in de wedstrijd te blijven was het zaak voor James Wilson om de tweede set binnen te halen. Beide gladiatoren gaven elkaar weinig toe. Telkens wanneer de één op een finish stond, was de ander in de buurt. Uiteindelijk moest er een vijfde leg aan te pas komen. In deze beslissende leg was het Wilson die het best voor de dag kwam. ‘The Lethal Biscuit’ begon met 120 en 140 om dankzij een 60-finish de stand in sets gelijk te trekken.

Wilson trok de lijn van de tweede set door in de derde. De Engelsman brak Ratajski direct door wel binnen vijf beurten uit te zijn, om ook in de tweede leg binnen vijftien darts 501 van het bord te poetsen. De derde leg had ook voor Wilson moeten zijn, maar vier pijlen op de dubbel waren niet aan hem besteed. Uiteindelijk zou de Engelsman de derde set met 3-1 winnen.

Ook in de vierde de set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Ratajski wist tweemaal tegen de darts in voor te komen, maar zag Wilson ook twee keer de score gelijk trekken. De Pool had ondertussen één pijl gemist om 2-2 te maken in sets. Wederom moest er een vijfde leg aan te pas komen en wederom begon Wilson de vijfde leg voortvarend. Na drie beurten stond de Engelsman op 95. Zijn Poolse opponent was in geen velden of wegen te bekennen. Via bulls’s eye, dertien en dubbel zestien gooide de sterk spelende Wilson de wedstrijd in het slot.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Marnix Rutgers

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken