/ Nieuws

Goed spelende Kist moet buigen voor Van Gerwen

PDC World Championship

14-12-2017 23:14

Video's onderaan de pagina! 

De eerste set ging met 3-0 in legs naar Michael van Gerwen, maar Kist was hier zeker niet helemaal kansloos. In de eerste leg miste de ‘Lipstick’ 164 op bull en dubbel vier. In de tweede leg miste de man uit Vroomshoop wederom de bull’s eye, ditmaal voor een 161-finish. Zo stond de Tukker ondanks een gemiddelde van 105 tegen een achterstand aan te kijken. Van Gerwen besloot de set tussen neus en lippen door ook nog eens met een 141-finish, de toon was gezet.

Het lukte de goed spelende Kist in de tweede set om op het scorebord te komen door de tweede leg te pakken. Echter kreeg de voormalig winnaar van Lakeside nooit echt de druk op Van Gerwen. In de vierde leg stond Kist op 64, maar één pijl op dubbel zestien eindigde aan de binnenkant. Regerend wereldkampioen Van Gerwen stond op 74 en het pijltje dat Kist te kort kwam, was wel aan de nummer één van de wereld besteed.

De goede vorm van Kist werd beloond in de derde set. ‘The Lipstick’ opende met een elfdarter om de beslissende leg dankzij een dertiendarter naar zich toe te trekken. Beide spelers stonden op dat moment ruim boven de 100 gemiddeld te gooien. Het lukte Kist niet om een goed vervolg te geven aan deze setwinst. Dit had vooral te maken met zijn tegenstander. ‘MVG’ was op zijn dubbels ijzersterk en eindige met een finishpercentage van 70% en een gemiddelde van ruim 107. Kist wist in de vierde set dat hij verslagen was en moest toezien hoe de wereldkampioen vrij eenvoudig de set en dus de wedstrijd naar zich toe trok.  

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Marnix Rutgers

1 IJzersterke Van Gerwen verslaat Kist
2 Van Gerwen: ''Kist last van z'n arm? M'n reet!''

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken