/ Nieuws

Super Ted geen partij voor Gerwyn Price

PDC World Championship

15-12-2017 00:06

Gerwyn Price heeft voor een unicum in zijn carrière gezorgd. De Welshman heeft voor het eerste de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts bereikt. De matig spelende Ted Evetts moest met 3-0 zijn meerdere erkennen in Price.

Dat de man uit Wales gebrand was op de overwinning bleek uit de eerste set. Drie keer stond de ‘The Iceman’ na vier beurten op een dubbel. Evetts stond erbij en keek ernaar. In de tweede set leek Evetts door geklungel van Price op de dubbels terug te komen in de partij. De Engelsman die zich plaatste voor het WK door het kwalificatie toernooi te winnen, kwam 2-1 in legs voor, maar wist de set niet te winnen omdat Price voor het ingaan van de tweede pauze orde op zaken stelde.

Ook in de derde set liep de jonge Engelsman achter de feiten aan. Price was ‘Superted’ scorend de baas. De vele gemiste dubbels van de voormalig rugbyspeler zorgden ervoor dat de jongeling (86,3 gemiddeld) af en toe nog dichtbij kwam, maar dat was het dan ook. Het lukte de debutant om nog een legje te pakken middels een keurige 76-finish, maar dit was niks meer dan een laatste stuitrekking. Price was heer en meester en deelde duidelijk de lakens uit op het podium. Uiteindelijk gooide de finalist van UK-Open dankzij tops de wedstrijd, die hij afsloot met een gemiddelde van ruim 101 per beurt, in het slot.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken