/ Nieuws

Super Ted geen partij voor Gerwyn Price

PDC World Championship

15-12-2017 00:06

Gerwyn Price heeft voor een unicum in zijn carrière gezorgd. De Welshman heeft voor het eerste de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts bereikt. De matig spelende Ted Evetts moest met 3-0 zijn meerdere erkennen in Price.

Dat de man uit Wales gebrand was op de overwinning bleek uit de eerste set. Drie keer stond de ‘The Iceman’ na vier beurten op een dubbel. Evetts stond erbij en keek ernaar. In de tweede set leek Evetts door geklungel van Price op de dubbels terug te komen in de partij. De Engelsman die zich plaatste voor het WK door het kwalificatie toernooi te winnen, kwam 2-1 in legs voor, maar wist de set niet te winnen omdat Price voor het ingaan van de tweede pauze orde op zaken stelde.

Ook in de derde set liep de jonge Engelsman achter de feiten aan. Price was ‘Superted’ scorend de baas. De vele gemiste dubbels van de voormalig rugbyspeler zorgden ervoor dat de jongeling (86,3 gemiddeld) af en toe nog dichtbij kwam, maar dat was het dan ook. Het lukte de debutant om nog een legje te pakken middels een keurige 76-finish, maar dit was niks meer dan een laatste stuitrekking. Price was heer en meester en deelde duidelijk de lakens uit op het podium. Uiteindelijk gooide de finalist van UK-Open dankzij tops de wedstrijd, die hij afsloot met een gemiddelde van ruim 101 per beurt, in het slot.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Marnix Rutgers

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken