/ Nieuws

Van den Bergh danst voorbij Bunting

PDC World Championship

16-12-2017 00:20

Video's onderaan

Dag 2 van het PDC World Darts Championship 2018 bracht de grootste speler aller tijden naar het podium. Phil Taylor nam het op tegen landgenoot Chris Dobey. Ook de beste nieuwkomer van dit jaar kwam in actie. Voorrondewinnaar Seigo Asada was de tegenstander van Rob Cross. Maar degene die de meeste indruk maakte was de huidig jeugdwereldkampioen. De Belg Dimitri van den Bergh gooide de hele wedstrijd rond de 105 gemiddeld en versloeg een sterk spelende Stephen Bunting.

Stephen Bunting 1-3 Dimitri van den Bergh (2-3,1-3,3-1,2-3)
Van den Bergh begon ijzersterk aan zijn wedstrijd en was vooral scorend erg goed. Voormalig wereldkampioen Bunting liet echter ook zien in een goede vorm te verkeren en kwam 2-1 voor in de eerste set. 'The Dreammaker' dwong vervolgens een beslissende leg af en finishte die in dertien darts. Middels een 127-finish pakte Van den Bergh een voorsprong in de tweede set waarna Bunting 170 van het bord poetste om 1-2 terug te komen. De vierde leg was geen probleem voor de Belg en was het talent nog maar één set verwijderd van de tweede ronde.

Maar zo makkelijk liet Bunting zich niet verslaan. De Engelsman ging nog beter gooien en eiste de derde set met 3-1 op. In de vierde set bleven beide heren geweldig spelen waarbij 'The Bullet' de set opende met een 144-finish en een 2-1 voorsprong pakte. Nadat de twee darters een 180 produceerden in de vierde leg, was het Van den Bergh die er 2-2 van maakte. In de laatste leg van de wedstrijd kon Bunting de triples niet meer vinden en voegde Van den Bergh zich bij de laatste 32.

Phil Taylor 3-1 Chris Dobey (3-2,3-1,2-3,3-2)
Met de vraag of het de laatste wedstrijd van Taylor ooit zou zijn, begonnen de mannen uit Engeland aan hun eerste ronde. Het was na de wedstrijden van Bunting en Van den Bergh en gisteren tussen Van Gerwen en Kist, een wedstrijd van een minder niveau. Dat betekent dat we nu al verwend zijn want het gemiddelde van Taylor was 'gewoon' 96. Ook Dobey speelde een prima wedstrijd maar kwam net te kort. 'Hollywood' kwam 0-1 en 1-2 voor in de eerste set maar gaf deze toch nog af aan de 16-voudig wereldkampioen.

Na vervolgens ook de tweede set te hebben verloren, pakte Dobey de beslissende leg in de derde set middels een 11-darter. De wedstrijd leek daarna nog op een beslissende set af te steven nadat Dobey 1-2 voor kwam in de vierde set. Dit deed hij door onder andere 104 te finishen. Taylor dwong een vijfde leg af en pakte de laatste leg, ondanks dat Dobey na twaalf darts op 36 stond. Taylor is goed begonnen aan een eventueel sprookje.

Rob Cross v Seigo Asada (3-1,3-2,3-2)
Seigo Asada opende samen met de Australiër Gordon Mathers de voorronde. Hierin lieten beide heren een aardige potje darts zien waarbij Mathers de eerste set opeisde. Vervolgens was het de Japanner die via een 120-finish de tweede set met 3-0 won. In de derde en beslissende leg ging het tot 2-2 en volgde er een sudden death leg. Asada was hierin de sterkste en door 78 in twee pijlen te finishen, won hij een plek in de eerste ronde en het recht om later op de avond tegen Rob Cross te spelen.

Ook in de wedstrijd tegen Cross maakte Asada indruk. Alleen had de Japanner de pech dat 'Voltage' wederom een topdag had. De debutant noteerde een gemiddelde van 104 en produceerde zes 180'ers. De eerste set ging eenvoudig naar de Engelsman. In de tweede set kwam 'The Ninja' 1-2 voor maar moest toch de set aan Cross laten, die twee 12-darters op rij gooide. Asada kwam via een 120-finish op een 0-2 voorsprong maar gunde zichzelf geen set in de eerste ronde. Cross pakte de laatste drie legs en won bij zijn debuutwedstrijd.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Davey de Haze

1 Samenvatting WK Darts dag 2

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken