/ Nieuws

Thornton wint beslissende legs

Players Championship Finals

16-12-2017 17:30

Brendan Dolan mocht als runner-up van de PDPA Qualifier beginnen in de voorronde. Hierin kwam hij uit tegen de Kroaat Alan Ljubic. Dolan kwam in deze wedstrijd niet in de problemen en gunde zijn tegenstander slechts één leg. Onder andere een finish van 104 bracht hem de zege en een plek in de eerste ronde tegen Robert Thornton.

Thornton begon uitstekend en noteerde een gemiddelde van 113 in de eerste set. De Schot won de eerste set ook en deed dat met 3-2. Brendan Dolan liet echter ook zien dat hij nog altijd kan darten en zeker nog steeds effectief op de dubbels was. Finishes van achtereenvolgend 126, 104 en 100 bezorgden hem een 0-3 overwinning in de tweede set. Beide heren dus een superset terwijl Dolan 100% op zijn dubbels was.

In de derde set ging 'The History Maker' door met goed finishen door 107 van het bord te poetsen. Daarna was het weer de beurt aan Thornton. Een 144-finish trok de stand weer gelijk. De set kreeg een beslissende leg, welke werd begonnen door Dolan. Toch was het 'The Thorn' die er via dubbel 12 met de set vandoor ging.

Ook de vierde set kende een beslissende leg nadat beide heren hun eigen legs hielden. Thornton deed dat door in de derde leg met twee keer 180 te beginnen, maar de overgebleven 141 punten niet in drie pijlen uitgooide. In de laatste leg gaf Dolan niet thuis en pakte Thornton wederom een belangrijke leg. Dat bezorgde hem de winst en namen we afscheid van man uit Noord-Ierland.

Rugproblemen voor Mervyn King
Mervyn King begon prima aan zijn wedstrijd tegen Zoran Lerchbacher. 'The King' kwam 2-0 voor in sets en deed dat door tweemaal een beslissende leg te winnen. In de eerste set gingen alle legs met de darts mee, maar brak de Engelsman in de vijfde leg. Vervolgens gingen wederom alle legs naar degene die 'm begon en liet King zich niet breaken in de laatste leg.

Het leek dus een relatief eenvoudige zege te worden voor King, maar niets was minder waar. In de derde set kreeg 'The King' (spontaan) erg last van zijn rug en daarna was het niks meer. Lerchbacher profiteerde hier optimaal van. Zes van de zeven legs gingen naar de Oostenrijker en trok hij de setstand weer naar 2-2. In de laatste set kon King niets meer forceren en ging de winst, verrassend, naar Zoran Lerchbacher.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Davey de Haze

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken