/ Nieuws

Wattimena overleeft matchdarts en zegeviert alsnog

PDC World Championship

16-12-2017 21:32

Video's onderaan!

Jermaine Wattimena is in de eerste ronde van het Wereldkampioenschap darts van de PDC door het oog van de naald gekropen tegen Joe Cullen. De darter uit Westervoort kwam in de vijfde en beslissende set 2-1 achter en zag Cullen vier matchdarts missen, waarna Wattimena terugkwam in de wedstrijd en hij de wedstrijd in de zesde leg van de laatste set besliste: 3-2.

Onze landgenoot begon voortvarend aan de wedstrijd die hem zijn eerste overwinning op het WK-podium in Alexandra Palace moest opleveren. Wattimena scoorde uitstekend in zowel zijn eigen legs als de leg van Cullen, die hij in de tweede leg van de wedstrijd al van de Engelsman afpakte en daardoor de eerste set zonder legverlies kon binnenhalen. In de tweede set richtte Rockstar zich op. Na het houden van zijn eigen leg gooide hij een schitterende 135-finish in de leg van Wattimena en in de derde leg lukte het ook Cullen om een set zonder legverlies op zijn naam te schrijven.

In de derde set hielden de beide kemphanen elkaar wel in evenwicht. Rockstar trok zijn niveau uit set twee moeiteloos door, maar Wattimena deed uitstekend met hem mee en gooide in de eerste leg een 111-finish. Hij hield zijn eigen legs uitstekend binnenboord en kreeg in de vierde leg twee pijlen om Cullen te breken en de derde set te winnen. Daar slaagde de snelle darter uit Westervoort op tops en dubbel tien niet in, maar omdat hij de vijfde leg binnenboord hield met een ‘grote-mannen-finish’ onder druk kwam hij alsnog op een 2-1 voorsprong in sets en had hij nog één set nodig voor zijn eerste WK-zege bij de PDC.

Toch haalde Cullen onder druk het beste in zich naar boven. Met een prima finish van 130 op de bullseye liet hij in de tweede leg een break noteren, waarna de bullseye hem ook in de derde leg goed gezind was en The Rockstar de vierde set bracht. In de openingsleg van de vijfde en laatste set deelde Cullen een nieuwe tik uit aan Wattimena. Waar onze landgenoot 81 niet wist uit te gooien, deed de Engelsman dat vanaf 79 wel en brak hij The Machine Gun meteen. De klap die de Nederlander een leg later aan Cullen uitdeelde zette de bordjes echter weer recht, toen hij de break met een sublieme 141-finish wegpoetste.

Het lukte beide spelers in de laatste set echter niet om hun leg te houden, want de twee daaropvolgende legs werden ook gewonnen door de darter die hem niet begon. Daarbij kwam vooral Wattimena goed weg, want Cullen miste in de vierde leg vier matchdarts en liet onze landgenoot in leven. In de vijfde leg kwam de man uit Westervoort voor het eerst in de vijfde set op voorsprong en hij liep in de zesde leg, die Rockstar was begonnen, al snel uit. Een honderdtachtiger zette Wattimena op 64 en die finish was wel aan hem besteed. Zijn eerste matchdart op dubbel zestien ging er meteen in, waardoor onze landgenoot de zwaarbevochten zege over de streep trok.  

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Guy Habets

1 Wattimena wint na thriller van Cullen
2 'Ik sta hier met adrenaline, dat wil je niet weten!'

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken