/ Nieuws

Wattimena overleeft matchdarts en zegeviert alsnog

PDC World Championship

16-12-2017 21:32

Video's onderaan!

Jermaine Wattimena is in de eerste ronde van het Wereldkampioenschap darts van de PDC door het oog van de naald gekropen tegen Joe Cullen. De darter uit Westervoort kwam in de vijfde en beslissende set 2-1 achter en zag Cullen vier matchdarts missen, waarna Wattimena terugkwam in de wedstrijd en hij de wedstrijd in de zesde leg van de laatste set besliste: 3-2.

Onze landgenoot begon voortvarend aan de wedstrijd die hem zijn eerste overwinning op het WK-podium in Alexandra Palace moest opleveren. Wattimena scoorde uitstekend in zowel zijn eigen legs als de leg van Cullen, die hij in de tweede leg van de wedstrijd al van de Engelsman afpakte en daardoor de eerste set zonder legverlies kon binnenhalen. In de tweede set richtte Rockstar zich op. Na het houden van zijn eigen leg gooide hij een schitterende 135-finish in de leg van Wattimena en in de derde leg lukte het ook Cullen om een set zonder legverlies op zijn naam te schrijven.

In de derde set hielden de beide kemphanen elkaar wel in evenwicht. Rockstar trok zijn niveau uit set twee moeiteloos door, maar Wattimena deed uitstekend met hem mee en gooide in de eerste leg een 111-finish. Hij hield zijn eigen legs uitstekend binnenboord en kreeg in de vierde leg twee pijlen om Cullen te breken en de derde set te winnen. Daar slaagde de snelle darter uit Westervoort op tops en dubbel tien niet in, maar omdat hij de vijfde leg binnenboord hield met een ‘grote-mannen-finish’ onder druk kwam hij alsnog op een 2-1 voorsprong in sets en had hij nog één set nodig voor zijn eerste WK-zege bij de PDC.

Toch haalde Cullen onder druk het beste in zich naar boven. Met een prima finish van 130 op de bullseye liet hij in de tweede leg een break noteren, waarna de bullseye hem ook in de derde leg goed gezind was en The Rockstar de vierde set bracht. In de openingsleg van de vijfde en laatste set deelde Cullen een nieuwe tik uit aan Wattimena. Waar onze landgenoot 81 niet wist uit te gooien, deed de Engelsman dat vanaf 79 wel en brak hij The Machine Gun meteen. De klap die de Nederlander een leg later aan Cullen uitdeelde zette de bordjes echter weer recht, toen hij de break met een sublieme 141-finish wegpoetste.

Het lukte beide spelers in de laatste set echter niet om hun leg te houden, want de twee daaropvolgende legs werden ook gewonnen door de darter die hem niet begon. Daarbij kwam vooral Wattimena goed weg, want Cullen miste in de vierde leg vier matchdarts en liet onze landgenoot in leven. In de vijfde leg kwam de man uit Westervoort voor het eerst in de vijfde set op voorsprong en hij liep in de zesde leg, die Rockstar was begonnen, al snel uit. Een honderdtachtiger zette Wattimena op 64 en die finish was wel aan hem besteed. Zijn eerste matchdart op dubbel zestien ging er meteen in, waardoor onze landgenoot de zwaarbevochten zege over de streep trok.  

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Guy Habets

1 Wattimena wint na thriller van Cullen
2 'Ik sta hier met adrenaline, dat wil je niet weten!'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken