/ Nieuws

Double Dekker slaat toe tegen Klaasen

PDC World Championship

16-12-2017 22:25

Video's onderaan!

In het Nederlandse onderonsje tussen Jan Dekker en Jelle Klaasen heeft Jan Dekker aan het langste eind getrokken. De Drent wist zijn uitstekende finishes aan te spreken en kon Klaasen daardoor vanaf de tweede set op de beslissende momenten pijn doen: 3-1

Scheidsrechter George Noble had de woorden ‘game on’ nog niet uitgesproken toen Klaasen met een elfdarter de leg van Dekker afsnoepte. Ook in de tweede en derde leg bleef The Cobra goed doorgooien en gaf hij Double Dekker geen enkele kans op zijn specialiteit, het finishen. Twee veertiendarters die met een 80-finish werden geëindigd bezorgden Klaasen leg twee en leg drie, waardoor de eerste set in een mum van tijd naar de man uit Goor ging. In de tweede leg van de tweede set lukt het ook Dekker om op het scorebord te komen, waarna de darter uit Emmen van de druk bevrijd leek. Geholpen door finishes van 100 en 64 pakte Dekker ook de twee daaropvolgende legs en zette hij de bordjes met de setstanden weer in evenwicht.

In de derde set verdeelden beide Nederlanders in de eerste twee legs twee finishes van boven de honderd. Dekker opende met het uitgooien van 128, waarna de 101-finish van Klaasen de balans weer herstelde. Double Dekker verstoorde in de derde leg dat evenwicht door nog maar eens een hoge finish te gooien, want ook 120 was geen enkel probleem voor Jan Dekker. Het initiatief in de wedstrijd leek daarmee definitief naar Dekker verschoven te zijn, want in de vierde leg plaatste hij een break en daarmee won hij zijn tweede set op rij. Daardoor stond Klaasen na een fabelachtige eerste set alsnog met zijn rug tegen de muur en kon hij zich geen fouten meer veroorloven.

Dat had The Cobra zich ook voorgenomen, want hij hield zijn eerste twee legs zonder noemenswaardige problemen en kwam daarmee op een 2-1 voorsprong in de vierde set. Toch liet hij in de vierde leg de kans liggen om de set al vroegtijdig te beslissen, want hij miste zes pijlen om zichzelf wat lucht te verschaffen. Omdat Dekker de dubbel wel vond kwam er een vijfde leg in de vierde set, waarin de druk vol op Klaasen stond. Die druk werd The Cobra in de slotfase van de leg te veel. Hij slaagde er niet in om een goede finish te laten staan en moest lijdzaam toezien hoe Dekker vanaf 165 een prima beurt gooide en dubbel zestien over liet. Een 118-finish van Klaasen was daardoor nodig om de wedstrijd te redden, maar die viel niet. De dubbel zestien van Dekker viel wel, waardoor Double Dekker zijn landgenoot met indrukwekkende finishes de das omdeed en hij zijn eerste wedstrijd op het podium van Alexandra Palace won.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Guy Habets

1 Dekker verrast Klaasen en wint
2 'Het is nu gekkenhuis!'
3 'Ik had niet verwacht dat ik zou verliezen'

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken