/ Nieuws

Double Dekker slaat toe tegen Klaasen

PDC World Championship

16-12-2017 22:25

Video's onderaan!

In het Nederlandse onderonsje tussen Jan Dekker en Jelle Klaasen heeft Jan Dekker aan het langste eind getrokken. De Drent wist zijn uitstekende finishes aan te spreken en kon Klaasen daardoor vanaf de tweede set op de beslissende momenten pijn doen: 3-1

Scheidsrechter George Noble had de woorden ‘game on’ nog niet uitgesproken toen Klaasen met een elfdarter de leg van Dekker afsnoepte. Ook in de tweede en derde leg bleef The Cobra goed doorgooien en gaf hij Double Dekker geen enkele kans op zijn specialiteit, het finishen. Twee veertiendarters die met een 80-finish werden geëindigd bezorgden Klaasen leg twee en leg drie, waardoor de eerste set in een mum van tijd naar de man uit Goor ging. In de tweede leg van de tweede set lukt het ook Dekker om op het scorebord te komen, waarna de darter uit Emmen van de druk bevrijd leek. Geholpen door finishes van 100 en 64 pakte Dekker ook de twee daaropvolgende legs en zette hij de bordjes met de setstanden weer in evenwicht.

In de derde set verdeelden beide Nederlanders in de eerste twee legs twee finishes van boven de honderd. Dekker opende met het uitgooien van 128, waarna de 101-finish van Klaasen de balans weer herstelde. Double Dekker verstoorde in de derde leg dat evenwicht door nog maar eens een hoge finish te gooien, want ook 120 was geen enkel probleem voor Jan Dekker. Het initiatief in de wedstrijd leek daarmee definitief naar Dekker verschoven te zijn, want in de vierde leg plaatste hij een break en daarmee won hij zijn tweede set op rij. Daardoor stond Klaasen na een fabelachtige eerste set alsnog met zijn rug tegen de muur en kon hij zich geen fouten meer veroorloven.

Dat had The Cobra zich ook voorgenomen, want hij hield zijn eerste twee legs zonder noemenswaardige problemen en kwam daarmee op een 2-1 voorsprong in de vierde set. Toch liet hij in de vierde leg de kans liggen om de set al vroegtijdig te beslissen, want hij miste zes pijlen om zichzelf wat lucht te verschaffen. Omdat Dekker de dubbel wel vond kwam er een vijfde leg in de vierde set, waarin de druk vol op Klaasen stond. Die druk werd The Cobra in de slotfase van de leg te veel. Hij slaagde er niet in om een goede finish te laten staan en moest lijdzaam toezien hoe Dekker vanaf 165 een prima beurt gooide en dubbel zestien over liet. Een 118-finish van Klaasen was daardoor nodig om de wedstrijd te redden, maar die viel niet. De dubbel zestien van Dekker viel wel, waardoor Double Dekker zijn landgenoot met indrukwekkende finishes de das omdeed en hij zijn eerste wedstrijd op het podium van Alexandra Palace won.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Guy Habets

1 Dekker verrast Klaasen en wint
2 'Het is nu gekkenhuis!'
3 'Ik had niet verwacht dat ik zou verliezen'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken