/ Nieuws

Anderson eenvoudig voorbij uitgebluste Smith

PDC World Championship

16-12-2017 23:15

Gary Anderson heeft moeiteloos de tweede ronde op het Wereldkampioenschap bereikt. De tweevoudig wereldkampioen uit Schotland kreeg met Jeff Smith een qualifier voor de kiezen die in de voorronde indruk had gemaakt. Smith versloeg daarin Luke Humphries met prima spel met 2-0, maar dat niveau wist de Canadees niet weer aan te tikken. De Schot ging er in de laatste partij van de avond met de eenvoudige 3-0 zege vandoor.

Smith rekent eenvoudig af met Humphries
De eerste finish in de voorrondepartij tussen Smith en Humphries was meteen de maximale. Jeff Smith hoefde de 170-finish niet uit te gooien omdat Humphries ver weg stond, maar hij deed het wel en maakte daarmee meteen indruk. Zijn Engelse tegenstrever, die dit jaar de Youth and Development Tour van de PDC won, liet zich ook niet onbetuigd en hield zijn eigen legs in de eerste set. Dat was voor de jonge Engelsman echter niet genoeg om de set ook daadwerkelijk naar zich toe te trekken, want Smith produceerde in de vijfde leg een 106-finish voor setwinst.
The Silencer miste pas in de tweede set een pijl op een dubbel en ook Humphries had na zeven legs darten pas één dubbel gemist. Het was echter Smith die de meeste kansen kreeg om legs te pakken en daarom lukte het de Canadees, die in 2016 al de finale speelde op Lakeside, in de derde leg van de tweede set om met 126 zijn derde honderdplus finish te gooien en een break te bewerkstelligen. Een leg later maakte Smith het klusje af, waardoor hij een knappe overwinning op Luke Humphries liet noteren en zich verzekerde van een confrontatie in de eerste ronde met Gary Anderson.

Anderson in een vloek en een zucht naar de tweede ronde
The Flying Scotsman leek naar aanleiding van de prima voorronde van Smith geen schrik te hebben voor de Canadees. Daar was in de openingsfase van de wedstrijd ook geen enkele reden toe, want Smith was nog niet helemaal bij de les. Dat is tegen Anderson niet verstandig, zo bleek, want de Schot won mede daardoor de eerste set met 3-0. De tweevoudig wereldkampioen begon de tweede set met een tiendarter en liet in de derde leg een elfdarter noteren. Tussendoor was ook Smith op het scorebord verschenen toen hij zijn eigen leg wist te houden, maar in de tweede set stond er geen maat op Anderson. In de vierde leg gooide hij nog maar eens een leg in twaalf darts uit, waardoor hij op een 2-0 voorsprong in sets kwam.
In set drie miste Anderson een aantal pijlen op de dubbel, waardoor Smith nog een leg aan zijn totaal wist toe te voegen. Daar bleef het voor de Canadees wel bij, want in de legs dat Anderson scherp was kwam Smith er totaal niet aan te pas. Hij wist ook niet langer dan vier legs in de derde set te blijven, waardoor The Silencer uiteindelijk maar twee legs wist te winnen tegen de Schotse topspeler. Anderson hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om de wedstrijd eenvoudig te winnen: 3-0.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Guy Habets

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken