/ Nieuws

Jamie Lewis de verrassing van de middagsessie in Ally Pally

PDC World Championship

17-12-2017 17:07

Video's onderaan!

Kenny Neyens - Jamie Lewis  1-2  (2-3,3-2,0-3)

Jamie Lewis heeft in een leuke wedstrijd afgerekend met de Belg Kenny Neyens. De Belg kwam als een komeet uit de startblokken en nam direct een 2-0 voorsprong. Een prachtige 147 van Lewis bracht de Welshman terug in de set. Neyens was er blijkbaar van onder de indruk en verloor de eerste set. De tweede set was met 3-2 voor onze zuiderbuur. In de derde en beslissende set was een prooi voor Lewis. Met een prachtige 10 darter besloot hij de wedstrijd. Lewis kan zich opmaken voor een eerste ronde  duel met zijn landgenoot Jonny Clayton.

Alan Norris - Kim Viljanen 3-0 (3-0,3-2,3-1)

Alan Norris heeft zonder problemen de tweede ronde gehaald op het WK. Met een duidelijke 3-0 overwinning op de Fin Kim Viljanen kan Chuck kijken wie zijn tegenstander wordt in de tweede ronde. Eigenlijk kwam Norris alleen in de tweede set even in de problemen. De Fin nam in deze set een 2-0 voorsprong maar door een tussensprintje kon de Engelman toch de tweede set op zijn naam schrijven. In de derde set was het duidelijk dat Norris een maatje te groot was voor Viljanen.

Kyle Anderson - Peter Jacques 3-1 (3-1,3-2, 2-3, 3-0)

The Original heeft zich door een 3-1 zege op debutant Peter Jacques geplaatst voor de tweede ronde. Daarin komt de Australiër uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Raymond van Barneveld en Richard North.  De eerste twee sets gingen naar Anderson. In de derde set knokte Jacques voor wat hij waard  was. Hij hield zijn eigen legs en won de set met 3-2. Blijkbaar had The Terrier al zijn kruit verschoten want in de vierde set kon hij geen vuist meer maken tegen de Aussie. De laatste set werd 3-0 voor Anderson

Jonny Clayton v Jamie Lewis  0-3 (1-3,1-3,2-3)

De verrassing van de middagsessie kwam  uit Wales. Jamie Lewis won overtuigend van zijn landgenoot Jonny Clayton met 3-0. Dit betekende ook dat er voor de eerste keer sinds drie jaar een speler die uit de voorronde komt doordringt tot de tweede ronde van het WK. Lewis speelde een  uitstekende partij, maar Clayton was geen schim van de speler die nog geen maand geleden de finale haalde van de Players Championship Finals. In de volgende ronde wacht de winnaar van de wedstrijd tussen Peter Wright en Diogo Portela. Van eerstgenoemde is nog niet duidelijk of hij gaat spelen. Dit omdat Snakebite problemen heeft met galstenen.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Johan Sepers

1 Samenvatting WK Darts: middagsessie dag 4

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken