/ Nieuws

Jamie Lewis de verrassing van de middagsessie in Ally Pally

PDC World Championship

17-12-2017 17:07

Video's onderaan!

Kenny Neyens - Jamie Lewis  1-2  (2-3,3-2,0-3)

Jamie Lewis heeft in een leuke wedstrijd afgerekend met de Belg Kenny Neyens. De Belg kwam als een komeet uit de startblokken en nam direct een 2-0 voorsprong. Een prachtige 147 van Lewis bracht de Welshman terug in de set. Neyens was er blijkbaar van onder de indruk en verloor de eerste set. De tweede set was met 3-2 voor onze zuiderbuur. In de derde en beslissende set was een prooi voor Lewis. Met een prachtige 10 darter besloot hij de wedstrijd. Lewis kan zich opmaken voor een eerste ronde  duel met zijn landgenoot Jonny Clayton.

Alan Norris - Kim Viljanen 3-0 (3-0,3-2,3-1)

Alan Norris heeft zonder problemen de tweede ronde gehaald op het WK. Met een duidelijke 3-0 overwinning op de Fin Kim Viljanen kan Chuck kijken wie zijn tegenstander wordt in de tweede ronde. Eigenlijk kwam Norris alleen in de tweede set even in de problemen. De Fin nam in deze set een 2-0 voorsprong maar door een tussensprintje kon de Engelman toch de tweede set op zijn naam schrijven. In de derde set was het duidelijk dat Norris een maatje te groot was voor Viljanen.

Kyle Anderson - Peter Jacques 3-1 (3-1,3-2, 2-3, 3-0)

The Original heeft zich door een 3-1 zege op debutant Peter Jacques geplaatst voor de tweede ronde. Daarin komt de Australiër uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Raymond van Barneveld en Richard North.  De eerste twee sets gingen naar Anderson. In de derde set knokte Jacques voor wat hij waard  was. Hij hield zijn eigen legs en won de set met 3-2. Blijkbaar had The Terrier al zijn kruit verschoten want in de vierde set kon hij geen vuist meer maken tegen de Aussie. De laatste set werd 3-0 voor Anderson

Jonny Clayton v Jamie Lewis  0-3 (1-3,1-3,2-3)

De verrassing van de middagsessie kwam  uit Wales. Jamie Lewis won overtuigend van zijn landgenoot Jonny Clayton met 3-0. Dit betekende ook dat er voor de eerste keer sinds drie jaar een speler die uit de voorronde komt doordringt tot de tweede ronde van het WK. Lewis speelde een  uitstekende partij, maar Clayton was geen schim van de speler die nog geen maand geleden de finale haalde van de Players Championship Finals. In de volgende ronde wacht de winnaar van de wedstrijd tussen Peter Wright en Diogo Portela. Van eerstgenoemde is nog niet duidelijk of hij gaat spelen. Dit omdat Snakebite problemen heeft met galstenen.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Johan Sepers

1 Samenvatting WK Darts: middagsessie dag 4

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken