/ Nieuws

Fantastische zege Van der Voort

PDC World Championship

17-12-2017 22:42

Video's onderaan

Vincent van der Voort heeft na een geweldige wedstrijd de tweede ronde van het WK behaald. Tegen Dave Chisnall begon de Nederlander wankelend, maar aan het eind zette hij een klinkende 3-0 overwinning op het bord.

De eerste set verliep voor beide mannen moeizaam. Waar Chisnall de tripples moeilijk kon vinden, was Van der Voort vooral slordig op de grote vlakken. Met een 132-finish op de bulls-eye pakte Chisnall de break en een 2-1 voorsprong, maar Van der Voort brak een leg later direct terug. In de beslissende vijfde leg gooide ‘Chizzy’ zijn eerste 180-er van de wedstrijd, maar via tops ging de set naar ‘The Dutch Destroyer’.

Ook in de tweede set ging het gelijk op. Beide mannen behielden twee keer hun eigen leg, waardoor Chisnall zijn eigen leg moest houden om er 1-1 in sets van te maken. Mede door zijn vierde 180-er in deze set werd die leg echter een prooi voor Van der Voort: via een lekkere 86-finish brak hij de Engelsman en pakte hij ook de tweede set: 2-0.

Nadat Van der Voort in de derde set op 1-0 kwam, brak hij het verzet van Chisnall definitief met een 130-finish op de dubbel vijf. Chisnall gooide met zijn laatste beurt nog wel een 180-er, maar zag Van der Voort opnieuw via de dubbel vijf toeslaan en daarmee de geweldige 3-0 overwinning over de streep trekken. In de volgende ronde neemt de Nederlander het op tegen Steve Beaton.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Michel Mulders

1 Vincent van der Voort verslaat Dave Chisnall!
2 'Dave werkte goed mee, eerlijk gezegd'
3 Een jaar geleden: 'Ik heb er geen zin meer in zo'
Het vorige WK verloor Vincent van der Voort van Max Hopp, met name door fysieke klachten. Na afloop van die partij gaf hij dit interview.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken