/ Nieuws

Fantastische zege Van der Voort

PDC World Championship

17-12-2017 22:42

Video's onderaan

Vincent van der Voort heeft na een geweldige wedstrijd de tweede ronde van het WK behaald. Tegen Dave Chisnall begon de Nederlander wankelend, maar aan het eind zette hij een klinkende 3-0 overwinning op het bord.

De eerste set verliep voor beide mannen moeizaam. Waar Chisnall de tripples moeilijk kon vinden, was Van der Voort vooral slordig op de grote vlakken. Met een 132-finish op de bulls-eye pakte Chisnall de break en een 2-1 voorsprong, maar Van der Voort brak een leg later direct terug. In de beslissende vijfde leg gooide ‘Chizzy’ zijn eerste 180-er van de wedstrijd, maar via tops ging de set naar ‘The Dutch Destroyer’.

Ook in de tweede set ging het gelijk op. Beide mannen behielden twee keer hun eigen leg, waardoor Chisnall zijn eigen leg moest houden om er 1-1 in sets van te maken. Mede door zijn vierde 180-er in deze set werd die leg echter een prooi voor Van der Voort: via een lekkere 86-finish brak hij de Engelsman en pakte hij ook de tweede set: 2-0.

Nadat Van der Voort in de derde set op 1-0 kwam, brak hij het verzet van Chisnall definitief met een 130-finish op de dubbel vijf. Chisnall gooide met zijn laatste beurt nog wel een 180-er, maar zag Van der Voort opnieuw via de dubbel vijf toeslaan en daarmee de geweldige 3-0 overwinning over de streep trekken. In de volgende ronde neemt de Nederlander het op tegen Steve Beaton.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Michel Mulders

1 Vincent van der Voort verslaat Dave Chisnall!
2 'Dave werkte goed mee, eerlijk gezegd'
3 Een jaar geleden: 'Ik heb er geen zin meer in zo'
Het vorige WK verloor Vincent van der Voort van Max Hopp, met name door fysieke klachten. Na afloop van die partij gaf hij dit interview.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken