/ Nieuws

Wade laat zich verrassen door Brown

PDC World Championship

17-12-2017 23:50

Video onderaan!

James Wade is voor het eerst sinds 2006 uitgeschakeld in de eerste ronde van het WK. Na een spannende wedstrijd tegen Keegan Brown trok ‘The Machine’ aan het kortste eind: 3-2.

Brown begon verrassend sterk aan de wedstrijd: de eerste leg werd gewonnen met een finish van 124, waarna de jonge Engelsman ook de twee daaropvolgende legs won voor winst van de eerste set.

In de tweede set gingen alle legs met de darts mee, mede door goede finishes van 110 en 72 door Wade. Daarmee pakte ‘The Machine’ de tweede set. Ook in de derde set werd er goed gefinished: Wade gooide finishes van 89 en 90, terwijl Brown tussendoor een 102-finish wegpoetste. De beslissende leg werd een prooi voor Brown waarmee hij zijn eigen set behield: 2-1.

Nadat in de vierde set de eerste drie legs met de darts meegingen, plaatste Wade in de vierde leg een break voor setwinst. De ervaren Engelsman bleef constant aan zijn tegenstander hangen, maar moest Brown uiteindelijk laten gaan. Wade verloor de vierde leg van de vijfde set, waarmee hij ook direct de wedstrijd uit handen gaf: 3-2.

Ook Ian White mag komende week terugkeren in het Alexandra Palace. ‘The Diamond’ gooide een steady wedstrijd tegen Cody Harris en pakte een prima 3-1 overwinning.

Harris gooide in de eerste set een mooie 121-finish op de bulls-eye, maar verloor die set met 3-1. Ook in de tweede set gooide de Nieuw-Zeelander een hoge finish (118). Ditmaal bracht het hem ook direct de setwinst op: 1-1.

Harris pakte een 1-0 voorsprong in de derde set, maar nadat hij de bulls-eye miste voor een 86-finish gooide White een cruciale 95-finish. Hoe cruciaal deze finish was werd in het verloop van de wedstrijd duidelijk. White won de daaropvolgende vijf legs en pakte daarmee ook direct de 3-1 overwinning in sets.

Eerder op de avond had Harris nog een moeilijk gevecht in zijn voorronde wedstrijd tegen Willard Bruguier. De Amerikaan liet de kans liggen om de eerste set te winnen en zag die daardoor naar zijn tegenstander gaan. Bruguier pakte de tweede set met 3-2, maar zag Harris daarna uitlopen naar een 3-0 winst van de derde set en daarmee ook de overwinning in de wedstrijd.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Michel Mulders

1 Samenvatting WK Darts: avondsessie dag 4

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken