/ Nieuws

Wade laat zich verrassen door Brown

PDC World Championship

17-12-2017 23:50

Video onderaan!

James Wade is voor het eerst sinds 2006 uitgeschakeld in de eerste ronde van het WK. Na een spannende wedstrijd tegen Keegan Brown trok ‘The Machine’ aan het kortste eind: 3-2.

Brown begon verrassend sterk aan de wedstrijd: de eerste leg werd gewonnen met een finish van 124, waarna de jonge Engelsman ook de twee daaropvolgende legs won voor winst van de eerste set.

In de tweede set gingen alle legs met de darts mee, mede door goede finishes van 110 en 72 door Wade. Daarmee pakte ‘The Machine’ de tweede set. Ook in de derde set werd er goed gefinished: Wade gooide finishes van 89 en 90, terwijl Brown tussendoor een 102-finish wegpoetste. De beslissende leg werd een prooi voor Brown waarmee hij zijn eigen set behield: 2-1.

Nadat in de vierde set de eerste drie legs met de darts meegingen, plaatste Wade in de vierde leg een break voor setwinst. De ervaren Engelsman bleef constant aan zijn tegenstander hangen, maar moest Brown uiteindelijk laten gaan. Wade verloor de vierde leg van de vijfde set, waarmee hij ook direct de wedstrijd uit handen gaf: 3-2.

Ook Ian White mag komende week terugkeren in het Alexandra Palace. ‘The Diamond’ gooide een steady wedstrijd tegen Cody Harris en pakte een prima 3-1 overwinning.

Harris gooide in de eerste set een mooie 121-finish op de bulls-eye, maar verloor die set met 3-1. Ook in de tweede set gooide de Nieuw-Zeelander een hoge finish (118). Ditmaal bracht het hem ook direct de setwinst op: 1-1.

Harris pakte een 1-0 voorsprong in de derde set, maar nadat hij de bulls-eye miste voor een 86-finish gooide White een cruciale 95-finish. Hoe cruciaal deze finish was werd in het verloop van de wedstrijd duidelijk. White won de daaropvolgende vijf legs en pakte daarmee ook direct de 3-1 overwinning in sets.

Eerder op de avond had Harris nog een moeilijk gevecht in zijn voorronde wedstrijd tegen Willard Bruguier. De Amerikaan liet de kans liggen om de eerste set te winnen en zag die daardoor naar zijn tegenstander gaan. Bruguier pakte de tweede set met 3-2, maar zag Harris daarna uitlopen naar een 3-0 winst van de derde set en daarmee ook de overwinning in de wedstrijd.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Michel Mulders

1 Samenvatting WK Darts: avondsessie dag 4

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken