/ Nieuws

Paul Lim slingert Webster naar huis

PDC World Championship

19-12-2017 00:30

Video onderaan de pagina

Naast de nummer 4 en 5 van de wereld (Daryl Gurney en Mensur Suljovic) kwamen ook de wereldkampioen van 2008, Mark Webster, en de legendarische Paul Lim in actie. Het was 'The Singapore Slinger' die de hoofdrol van de avond opeiste.

Voordat Paul Lim mocht aantreden tegen Mark Webster, moest hij eerst een wedstrijd winnen van Kai Fan Leung uit Hong Kong. Met onder andere een 118-finish liet hij zich goed zien en won de wedstrijd met 2-0 in sets.

Mark Webster 2-3 Paul Lim (3-2,2-3,2-3,3-2,0-3)
In de eerste set gingen alle legs tegen de darts in. Dat was in het voordeel van Mark Webster die zodoende de eerste set op het scorebord zette. Vervolgens bleven beide mannen goed spelen maar was Lim net iets beter en trok de stand weer gelijk. Ook de derde set telde vijf legs waarbij deze keer de vijfde leg niet als break werd gemarkeerd. Paul Lim hield zijn eigen leg en leidde met 1-2.

Het publiek bleef de naam van de oudste deelnemer maar scanderen en wellicht hielp hem dat naar een 0-2 voorsprong in de vierde set. De man uit Singapore kreeg één matchdart op dubbel 15 maar gooide deze aan de binnenkant. Onder luid boegeroep profiteerde Webster hiervan en pakte de set nog met 3-2. In de laatste set kon 'The Spider' geen verschil maken en bleef Lim nog altijd rond de honderd gemiddeld gooien. Met 0-3 won de legende de beslissende set en zegevierde de 63-jarige Lim.

Daryl Gurney 3-1 Ronny Huybrechts (3-2,3-0,1-3,3-1)
Daryl Gurney heeft iedereen laten zien echt klaar te zijn voor dit WK. De Noord-Ier begon met zeven perfecte pijlen en maakte de leg af met een 10-darter. Echter was Ronny Huybrechts niet onder de indruk en volgde met een 13- en 11-darter. De set wist hij niet op te eisen. 'Superchin' vocht zich keurig terug en won de set met 3-2. Beide heren gooiden toen rond de 110 gemiddeld.

De tweede set ging zeer eenvoudig naar Gurney, die vervolgens even stil viel in de derde set. Het betekende dat 'The Rebel' ook een set zijn naam schreef en mocht beginnen aan de vierde set. De Belg werd meteen gebroken via een 170-finish van 'Superchin' en sloeg even later toe middels een 112-finish. Het was ook meteen de laatste finish die we van Huybrechts zouden zien want via tops maakte Gurney het af en gaat de Noord-Ier door naar de volgende ronde.

Mensur Suljovic 3-0 Kevin Painter (3-0,3-1,3-1,)
Mensur Suljovic speelde een goede wedstrijd en gaf Kevin Painter slechts twee legs. Waarbij je een hoog gemiddelde zou verwachten bij 'The Gentle', viel dat toch tegen. De Oostenrijker noteerde een gemiddelde van 93 met een finishpercentage van 37%. Hij deed alles goed op de juiste momenten en profiteerde van veel missers van 'The Artist'. Een degelijke overwinning maar het moet waarschijnlijk beter in de tweede ronde tegen de Schot Robert Thornton.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Davey de Haze

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken