/ Nieuws

Geen problemen voor Van Barneveld

PDC World Championship

19-12-2017 22:28

Video's onderaan de pagina

Raymond van Barneveld heeft een prima eerste wedstrijd gespeeld op het WK. De vijfvoudig wereldkampioen kende in Richard North geen gemakkelijke tegenstander, maar zonder al te veel problemen boekte ‘Barney’ een prima overwinning: 3-0. 

Met drie uit drie op de dubbels was de eerste set direct een sterke van Van Barneveld. Finishes van onder andere 64 en 81 zorgden ervoor dat de set met 3-0 gewonnen werd. In de tweede set pakte North zijn eerste leg van de wedstrijd, maar de Engelsman kon niet voorkomen dat de set met 3-1 naar Van Barneveld ging.

De derde set werd de spannendste van de wedstrijd. Beide mannen behielden twee keer hun eigen legs waardoor een vijfde en beslissende leg noodzakelijk was. Van Barneveld miste hierin in eerste instantie de kans om de wedstrijd te winnen, maar een beurt later was de prima 3-0 overwinning een feit.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Michel Mulders

1 Barney gooit zichzelf overtuigend naar de tweede ronde!

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken