Kevin Munch gooit Adrian Lewis uit het toernooi; Henderson eenvoudig verder.">

/ Nieuws

Duitse sensatie in Londen

PDC World Championship

19-12-2017 23:46

VIDEO ONDERAAN DE PAGINA

Kevin Munch heeft voor de grootste sensatie tot nu toe op het WK gezorgd. De Duitse qualifier versloeg de verliezend finalist van 2016, Adrian Lewis: 3-1.

Lewis begon nog wel goed aan de wedstrijd. Via finishes van 72 en 121 pakte hij een 2-1 voorsprong in de eerste set. Nadat Munch de kans op 2-2 miste haalde Lewis de eerste set binnen. Nadat ‘Jackpot’ ook de eerste twee legs van de tweede set won, leek een eenvoudige zege voor de hand te liggen voor Lewis. Maar Munch knokte zich knap terug in de set en wist uiteindelijk via een finish van 40 de tweede set te pakken: 1-1.

Vanaf dat moment was het de Duitser die de wedstrijd in handen kreeg. Hij opende de derde set met twee 180-ers en kwam op 2-0 via een heerlijke 158-finish. Ook de derde leg werd een prooi voor Munch via een 118-finish, waardoor hij zijn zesde leg op rij won.

Lewis kwam daarmee flink in de problemen, maar kwam wel nog op 1-1 in de vierde set. Munch leek daarvan nauwelijks onder de indruk want een 124-finish op bulls-eye bracht hem op matchpoint. Lewis maakte nog wel 2-2, maar zag Munch via de dubbel acht de sensationele zege pakken.

Eerder op de avond had Kevin Munch weinig moeite met Aleksandr Oreshkin. In de voorrondewedstrijd verloor Munch maar 1 leg. Via een 108-finish pakte hij de eerste set waarna hij ook de tweede set zonder problemen won.

Ook John Henderson wist zich te plaatsen voor de tweede ronde. ‘The Highlander’ kende vooral in de eerste set moeite met tegenstander Marko Kantele, maar een heerlijke 160-finish in de vijfde leg redde alsnog de eigen set van de Schot.

Vanaf dat moment was het verzet van Kantele gebroken. De Fin mocht nog wel beginnen aan de tweede set, maar mede door een 121-finish ging de set met 3-0 naar Henderson. Ook in de derde set was Kantele nauwelijks in staat om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Hij won nog wel een leg, maar kon niet voorkomen dat Henderson een 3-0 overwinning in sets op het bord zette.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken