Kevin Munch gooit Adrian Lewis uit het toernooi; Henderson eenvoudig verder.">

/ Nieuws

Duitse sensatie in Londen

PDC World Championship

19-12-2017 23:46

VIDEO ONDERAAN DE PAGINA

Kevin Munch heeft voor de grootste sensatie tot nu toe op het WK gezorgd. De Duitse qualifier versloeg de verliezend finalist van 2016, Adrian Lewis: 3-1.

Lewis begon nog wel goed aan de wedstrijd. Via finishes van 72 en 121 pakte hij een 2-1 voorsprong in de eerste set. Nadat Munch de kans op 2-2 miste haalde Lewis de eerste set binnen. Nadat ‘Jackpot’ ook de eerste twee legs van de tweede set won, leek een eenvoudige zege voor de hand te liggen voor Lewis. Maar Munch knokte zich knap terug in de set en wist uiteindelijk via een finish van 40 de tweede set te pakken: 1-1.

Vanaf dat moment was het de Duitser die de wedstrijd in handen kreeg. Hij opende de derde set met twee 180-ers en kwam op 2-0 via een heerlijke 158-finish. Ook de derde leg werd een prooi voor Munch via een 118-finish, waardoor hij zijn zesde leg op rij won.

Lewis kwam daarmee flink in de problemen, maar kwam wel nog op 1-1 in de vierde set. Munch leek daarvan nauwelijks onder de indruk want een 124-finish op bulls-eye bracht hem op matchpoint. Lewis maakte nog wel 2-2, maar zag Munch via de dubbel acht de sensationele zege pakken.

Eerder op de avond had Kevin Munch weinig moeite met Aleksandr Oreshkin. In de voorrondewedstrijd verloor Munch maar 1 leg. Via een 108-finish pakte hij de eerste set waarna hij ook de tweede set zonder problemen won.

Ook John Henderson wist zich te plaatsen voor de tweede ronde. ‘The Highlander’ kende vooral in de eerste set moeite met tegenstander Marko Kantele, maar een heerlijke 160-finish in de vijfde leg redde alsnog de eigen set van de Schot.

Vanaf dat moment was het verzet van Kantele gebroken. De Fin mocht nog wel beginnen aan de tweede set, maar mede door een 121-finish ging de set met 3-0 naar Henderson. Ook in de derde set was Kantele nauwelijks in staat om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Hij won nog wel een leg, maar kon niet voorkomen dat Henderson een 3-0 overwinning in sets op het bord zette.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken