/ Nieuws

OFFICIEEL: Wright speelt donderdag op het WK Darts

PDC World Cup

20-12-2017 14:20

Peter Wright komt donderdagavond gewoon in actie op het WK Darts 2018. Vanwege galstenen was zijn deelname twijfelachtig, maar de PDC heeft bevestigd dat de Schot toch speelt donderdag. 

Wright: "Ik wacht nog op de uitslag van nieuwe scans en mogelijk krijg ik nog verdere behandelingen. Ik heb wel alles eraan gedaan om te herstellen. De afgelopen periode heb ik gezond gegeten en de medicatie doet zijn werk. Het heeft echt even er naar uitgezien dat ik het WK niet kon spelen. De pijn was verschrikkelijk. Als ik geopereerd had moeten worden, dan had ik niet kunnen spelen.” 


“Ik heb wel wat kunnen trainen, maar niet zoveel als normaal richting een wereldkampioenschap. Daarbij mag ik mezelf gelukkig prijzen dat ik pas op de laatste dag van de eerste ronde hoef te spelen. Daardoor heb ik een belangrijke week aan extra rust gehad. Een voordeel is dat ik mentaal wel fris ben en dat is misschien wel het belangrijkste.”

Donderdagavond komt Peter Wright in actie tegen Diogo Portela, vanaf 20:00 uur live bij RTL 7. 

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken