/ Nieuws

Justin Pipe ontsnapt tegen Bernie Smith

PDC World Cup

21-12-2017 00:28

Xiao Chen Zong 0-2 Bernie Smith  (0-3,1-3)

Dat darts mondiaal is geworden bleek wel uit deze voorronde wedstrijd. Een Chinees tegen een Nieuw Zeelander. Beide spelers speelden een behoorlijke partij darts. Smith was duidelijk de betere speler en gunde zijn 19-jarige tegenstander slechts één leg. De 53-jarige loodgieter sloot de wedstrijd in stijl af met een prachtige 146 finish. Later op de avond zal Bernie Smith het opnemen tegen Justin Pipe.

Michael Smith 3-2 Steve Lennon (3-1,3-1,0-3,2-3,3-1)

Michael Smith kwam uitermate goed uit de startblokken in zijn eerste ronde wedstrijd tegen debutant Steve Lennon. Bully Boy nam eenvoudig een 2-0 voorsprong  in sets, maar de Ier knokte zich terug in de wedstrijd en dwong zo een vijfde set af. In de vijfde en beslissende set gaf Smith nog even gas en pakte de wedstrijd. Het affiche voor de tweede ronde is een prachtige. Michael Smith speelt tegen de coming man van het darts, Rob Cross.

Simon Whitlock 3-1 Martin Schindler (3-1,2-3,3-2,3-0)

In een matige wedstrijd heeft Simon Whitlock met 3-1 gewonnen van de Duitser Martin Schindler. Het niveau was niet om over naar huis te schrijven.  Scorend ging het bij beide heren nog wel, maar vooral op de dubbels werden veel darts gemist. Dieptepunt was de eerste leg in de derde set waarin beide spelers op dubbel 1 kwamen. The Wizard herpakte zich in set 3 en 4 en won vooral op ervaring de partij tegen Schindler.

 

Justin Pipe v Bernie Smith 3-2 (3-0,3-1,1-3,2-3,4-2)

Justin Pipe heeft met hakken over de sloot de tweede ronde bereikt op het WK darts. De eerste set ging alles crescendo voor The Force. In de derde en vierde set knokte de Kiwi zich terug in de wedstrijd en kwam terug tot 2-2. In de vijfde en beslissende set kon Pipe het verschil maken. Met 4-2 trok hij de beslissende set naar zich toen. In de tweede ronde speelt Pipe tegen Phil Taylor. In deze wedstrijd zal hij uit een ander vaatje moeten tappen om de derde ronde te bereiken.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

 

Door: Johan Sepers

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken