/ Nieuws

Richardson vliegt over Huybrechts heen

PDC World Championship

21-12-2017 23:56

James Richardson heeft na zijn legendarische zege op Raymond van Barneveld een nieuw mooi hoofdstuk toegevoegd aan zijn WK carrière. Tegen Kim Huybrechts speelde hij een sterke wedstrijd en vloog hij met 3-0 over de Belg heen.

Vooral de vele missers op de dubbels braken Huybrechts in de eerste set op. Richardson profiteerde er optimaal van en won de eerste set met 3-1. In de eerste leg van de tweede set was het Richardson die faalde op de dubbels, maar ‘Ruthless’ gooide stug door en pakte ook de tweede set met 3-1.

Huybrechts, die toch al geen al te best jaar achter de rug heeft, kreeg in de derde set de genadeklap van Richardson via een 105-finish. De Engelsman bleef imponeren en won de wedstrijd met 3-0 in sets en zijn hoogste gemiddelde ooit op tv: 96.91.

Voor Peter Wright was het afwachten hoe hij op het podium in Londen zou staan. De excentrieke Schot kampte afgelopen maand met galstenen en kende dus een moeizame voorbereiding richting het WK. Tegen de eerste Braziliaan ooit op het WK, Diogo Portela begon Wright moeizaam. Hij won de eerste set met 3-1 na een 1-0 achterstand en ook in de tweede set moest hij de eerste leg aan de Braziliaan laten. Via een knappe 99-finish maakte Portela er vervolgens 2-2 van, waarna hij via de dubbel zestien zelfs zijn eerste set ooit op het WK won: 1-1.

‘Braziliant’ kon in de derde set nog wel op 1-1 komen, maar daarna was het verzet van de Braziliaan wel gebroken. Wright, die gedurende de wedstrijd met drie verschillende shirts speelde, ging steeds beter spelen en stond uiteindelijk ook geen leg meer af. Met een 3-1 winst van de derde set en een 3-0 winst van de vierde set ging de Schot uiteindelijk toch vrij soepel door naar de tweede ronde.

Darren Webster had een zware kluif aan Devon Petersen. De kleine Engelsman pakte een goede 2-0 voorsprong in sets, maar liet de Zuid-Afrikaan terugkomen tot 2-2. Webster wankelde zichtbaar, maar wist op het goede moment weer het juiste ritme te vinden. Petersen liet de kans liggen om in de beslissende set op 1-1 te komen waarna Webster de vijfde set uiteindelijk met 3-0 op zijn naam wist te zetten.

Ook Toni Alcinas gaan we terug zien in de tweede ronde. De Spanjaard speelde tegen landgenoot Cristo Reyes een sterke wedstrijd en mocht een 3-1 zege in sets op zijn naam zetten. Alcinas pakte de eerste twee sets, zag Reyes op het nippertje de derde set pakken maar uiteindelijk kon ‘The Samurai’ via een beslissende vijfde leg de vierde set winnen.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken