/ Nieuws

Richardson vliegt over Huybrechts heen

PDC World Championship

21-12-2017 23:56

James Richardson heeft na zijn legendarische zege op Raymond van Barneveld een nieuw mooi hoofdstuk toegevoegd aan zijn WK carrière. Tegen Kim Huybrechts speelde hij een sterke wedstrijd en vloog hij met 3-0 over de Belg heen.

Vooral de vele missers op de dubbels braken Huybrechts in de eerste set op. Richardson profiteerde er optimaal van en won de eerste set met 3-1. In de eerste leg van de tweede set was het Richardson die faalde op de dubbels, maar ‘Ruthless’ gooide stug door en pakte ook de tweede set met 3-1.

Huybrechts, die toch al geen al te best jaar achter de rug heeft, kreeg in de derde set de genadeklap van Richardson via een 105-finish. De Engelsman bleef imponeren en won de wedstrijd met 3-0 in sets en zijn hoogste gemiddelde ooit op tv: 96.91.

Voor Peter Wright was het afwachten hoe hij op het podium in Londen zou staan. De excentrieke Schot kampte afgelopen maand met galstenen en kende dus een moeizame voorbereiding richting het WK. Tegen de eerste Braziliaan ooit op het WK, Diogo Portela begon Wright moeizaam. Hij won de eerste set met 3-1 na een 1-0 achterstand en ook in de tweede set moest hij de eerste leg aan de Braziliaan laten. Via een knappe 99-finish maakte Portela er vervolgens 2-2 van, waarna hij via de dubbel zestien zelfs zijn eerste set ooit op het WK won: 1-1.

‘Braziliant’ kon in de derde set nog wel op 1-1 komen, maar daarna was het verzet van de Braziliaan wel gebroken. Wright, die gedurende de wedstrijd met drie verschillende shirts speelde, ging steeds beter spelen en stond uiteindelijk ook geen leg meer af. Met een 3-1 winst van de derde set en een 3-0 winst van de vierde set ging de Schot uiteindelijk toch vrij soepel door naar de tweede ronde.

Darren Webster had een zware kluif aan Devon Petersen. De kleine Engelsman pakte een goede 2-0 voorsprong in sets, maar liet de Zuid-Afrikaan terugkomen tot 2-2. Webster wankelde zichtbaar, maar wist op het goede moment weer het juiste ritme te vinden. Petersen liet de kans liggen om in de beslissende set op 1-1 te komen waarna Webster de vijfde set uiteindelijk met 3-0 op zijn naam wist te zetten.

Ook Toni Alcinas gaan we terug zien in de tweede ronde. De Spanjaard speelde tegen landgenoot Cristo Reyes een sterke wedstrijd en mocht een 3-1 zege in sets op zijn naam zetten. Alcinas pakte de eerste twee sets, zag Reyes op het nippertje de derde set pakken maar uiteindelijk kon ‘The Samurai’ via een beslissende vijfde leg de vierde set winnen.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken