/ Nieuws

Suljovic vecht zich langs Thornton

PDC World Championship

22-12-2017 23:01

Video onderaan

Mensur Suljovic heeft zich met veel moeite geplaatst voor de derde ronde. Tegen Robert Thornton kwam hij diverse keren op achterstand, maar cruciale missers van de Schot brachten Suljovic verder: 4-2.

Met een heerlijke 110-finish zorgde Thornton voor de eerste break van de wedstrijd. Hij behield vervolgens zijn eigen leg om de eerste set van Suljovic af te pakken. Toch was Suljovic niet echt onder de indruk: hij begon de tweede set met een 116-finish en won de set van Thornton met 3-0 (1-1). 

In de derde set gooide ‘The Gentle’ een 120-finish, maar het was de enige leg die hij in zijn eigen set wist te behouden. Thornton won wederom de set van Suljovic en kwam op een 2-1 voorsprong in sets. Opnieuw kreeg ‘The Thorn’ de kans om op twee sets voorsprong te komen, maar wederom kreeg hij dit niet voor elkaar. Bij een 2-2 stand in legs miste hij één pijl op tops voor een 112-finish, waarna Suljovic alsnog de set van Thornton afsnoepte: 2-2.

Ook in de vijfde set werden een aantal prima finishes gegooid: Suljovic kwam via 114 op 2-1 en Thornton maakte gelijk via een 104-finish. De Schot kreeg vervolgens drie pijlen op opnieuw de set van Suljovic af te pakken, maar ditmaal faalde hij. Suljovic profiteerde via de dubbel zeven en kwam voor het eerst in de wedstrijd op een set voorsprong (3-2).

De wedstrijd bleef erg dicht bij elkaar liggen. Beide mannen pakten in de zesde set twee legs, waardoor ook hier een beslissende leg moest worden gespeeld. Met beide mannen op 121 mocht Thornton als eerste aanleggen. De Schot miste de bulls-eye waarna het Suljovic wél lukte om de finish van 121 uit te gooien. Daarmee werd het 4-2 in sets en plaatste de Oostenrijker zich voor de derde ronde.

Ook Gary Anderson gaan we na de kerst terug zien in Londen. De Schot won tegen Paul Lim de eerste vijf legs, waarna Lim dichtbij een nieuw historisch moment in zijn carrière was. Nadat de man uit Singapore met scores van 177 en 180 was begonnen aan de leg, gooide hij in zijn derde beurt nogmaals twee tripples twintig. De man die in 1990 een negendarter gooide op Lakeside miste vervolgens de dubbel twaalf om ook in Londen de ultieme leg te gooien. Daar achteraan miste hij nog zes pijlen op de dubbels waardoor ook de tweede set met 3-0 naar Anderson ging (2-0).

Toch liet Lim nog wel degelijk van zich zien in het vervolg van de wedstrijd: via een 10-darter pakte hij zijn eerste leg van de wedstrijd en twee legs later zorgde een 68-finish voor de setwinst: 2-1. Helaas voor Lim bleek hij niet in staat om de spanning écht terug te brengen in de wedstrijd. Anderson pakte de vierde set met 3-0 en wist via een 73-finish ook de vijfde en dus laatste set op zijn naam te zetten: 4-1.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Michel Mulders

1 Samenvatting avondsessie dag 9

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken