/ Nieuws

Krankzinnige zege Cross op Smith

PDC World Championship

23-12-2017 17:13

VIDEO ONDERAAN DE PAGINA

Rob Cross heeft een sensationele zege geboekt op Michael Smith. In een duel dat lang op en neer ging bleek ‘Voltage’ over de sterkste eindsprint te beschikken: 4-3.

Het betere finishwerk kwam in het begin van de wedstrijd van Smith: finishes van 70, 62, 40 en 80 brachten de eerste vier legs van de wedstrijd naar Smith. De eerste winstleg van Cross was direct een spectaculaire: met een heerlijke 164-finish maakte hij er 1-1 van in de tweede set. Uiteindelijk won Cross de set met 3-2 en maakte hij er 1-1 in sets van.

Smith pakte in de derde set een 2-0 voorsprong, maar toch kon ‘Bullyboy’ de set niet op zijn naam zetten: via de dubbel veertien pakte Cross de set en de voorsprong in de wedstrijd. Toch was Smith niet onder de indruk van zijn tegenstander: de voormalig jeugdwereldkampioen won zes legs op rij en boog de 2-1 achterstand om in een 3-2 voorsprong.

Waar de spanning in de wedstrijd steeds meer opliep, begonnen beide spelers ook steeds meer tripples te raken. Vooral de 180 scores waren nauwelijks bij te houden (29 in de hele wedstrijd). Bij een 2-2 stand in de zesde set kreeg Smith twee matchdarts, maar beide kansen werden niet verzilverd door ‘Bullyboy’. Cross kon wederom via de dubbel veertien een set pakken en maakte er 3-3 van.

De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in de derde leg van de zevende set: Smith miste drie pijlen op de dubbels, waarna Cross via de dubbel zestien op één leg van de zege kwam. Met twee 180-ers in de daaropvolgende leg vloog ‘Voltage’ richting de eindstreep en via de dubbel vier haalde hij de overwinning binnen: 4-3.

Ook Keegan Brown wist zich te plaatsen voor de derde ronde. Tegen Zoran Lerchbacher werden de eerste vier sets keurig verdeeld, maar nadat de Oostenrijker één pijl op tops miste om er 3-3 in sets van te maken, gooide Brown een knappe 108-finish om de wedstrijd met 4-2 op zijn naam te zetten. Brown speelt in de volgende ronde tegen Phil Taylor of Justin Pipe.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken