/ Nieuws

Krankzinnige zege Cross op Smith

PDC World Championship

23-12-2017 17:13

VIDEO ONDERAAN DE PAGINA

Rob Cross heeft een sensationele zege geboekt op Michael Smith. In een duel dat lang op en neer ging bleek ‘Voltage’ over de sterkste eindsprint te beschikken: 4-3.

Het betere finishwerk kwam in het begin van de wedstrijd van Smith: finishes van 70, 62, 40 en 80 brachten de eerste vier legs van de wedstrijd naar Smith. De eerste winstleg van Cross was direct een spectaculaire: met een heerlijke 164-finish maakte hij er 1-1 van in de tweede set. Uiteindelijk won Cross de set met 3-2 en maakte hij er 1-1 in sets van.

Smith pakte in de derde set een 2-0 voorsprong, maar toch kon ‘Bullyboy’ de set niet op zijn naam zetten: via de dubbel veertien pakte Cross de set en de voorsprong in de wedstrijd. Toch was Smith niet onder de indruk van zijn tegenstander: de voormalig jeugdwereldkampioen won zes legs op rij en boog de 2-1 achterstand om in een 3-2 voorsprong.

Waar de spanning in de wedstrijd steeds meer opliep, begonnen beide spelers ook steeds meer tripples te raken. Vooral de 180 scores waren nauwelijks bij te houden (29 in de hele wedstrijd). Bij een 2-2 stand in de zesde set kreeg Smith twee matchdarts, maar beide kansen werden niet verzilverd door ‘Bullyboy’. Cross kon wederom via de dubbel veertien een set pakken en maakte er 3-3 van.

De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in de derde leg van de zevende set: Smith miste drie pijlen op de dubbels, waarna Cross via de dubbel zestien op één leg van de zege kwam. Met twee 180-ers in de daaropvolgende leg vloog ‘Voltage’ richting de eindstreep en via de dubbel vier haalde hij de overwinning binnen: 4-3.

Ook Keegan Brown wist zich te plaatsen voor de derde ronde. Tegen Zoran Lerchbacher werden de eerste vier sets keurig verdeeld, maar nadat de Oostenrijker één pijl op tops miste om er 3-3 in sets van te maken, gooide Brown een knappe 108-finish om de wedstrijd met 4-2 op zijn naam te zetten. Brown speelt in de volgende ronde tegen Phil Taylor of Justin Pipe.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken