/ Nieuws

Barney heeft weinig te duchten van Anderson

PDC World Championship

23-12-2017 23:57

Raymond van Barneveld heeft de derde ronde van het wereldkampioenschap van de PDC bereikt. De Hagenaar leek met Kyle Anderson een pittige tegenstander voor de kiezen te krijgen, maar rekende uiteindelijk relatief eenvoudig met de Australiër af: 4-1. Door de zege staat Barney in de derde ronde tegenover landgenoot Vincent van der Voort.

De eerste set was na zevenendertig uitstekende pijlen van Van Barneveld alweer voorbij. Barney had zijn focus en de vorm uit zijn eerste wedstrijd tegen Richard North al gauw te pakken en met behulp van vier maximale scores was de 1-0 voorsprong een feit. In de tweede set bewees ook Kyle Anderson aan de wedstrijd deel te nemen, want hij brak onze landgenoot in de eerste leg. Van Barneveld was echter geenszins onder de indruk en brak meteen terug, maar dat ging hem gemakkelijker af dan zijn eigen leg houden. Die raakte hij namelijk meteen weer kwijt aan The Original, maar ook Anderson slaagde er niet in om de leg die hij zelf begon ook te winnen. Zo werd het na vier breaks in de tweede set 2-2 en begon Barney aan de laatste leg. Gelukkig voor onze landgenoot lukte het hem net op tijd om nu wel zijn eigen leg te houden, waardoor hij een voorsprong van twee sets nam.
Set drie bleek al gauw de eerste set gaan worden die de vijfvoudig wereldkampioen dit toernooi moest gaan afstaan. Anderson hield de eerste leg binnenboord en brak Barney met een 114-finish in de tweede leg, nadat onze landgenoot drie pijlen op de dubbel had gemist. Daardoor kon de Australiër de wedstrijd spannend houden, want hij trok de set zonder legverlies naar zich toe en verkleinde de achterstand tot één set. The Original leek vastbesloten om die marge in set vier definitief ongedaan te maken en na een rommelige leg kwam hij in de set van Van Barneveld dan ook op een 1-0 voorsprong. De Hagenaar was echter indertijd bij de les, want hij brak Anderson meteen terug en won ook de daaropvolgende leg. Daarmee wist Barney de aanval van zijn Australische opponent af te weren en herstelde hij de oorspronkelijke marge: 3-1.
Met een ‘grote-mannen-finish’ zorgde Van Barneveld ervoor dat hij in de vijfde set, die door Anderson begonnen was, op een 1-0 voorsprong kwam. Met zijn tegenstander op 75 gooide hij een goede 96-finish en daarmee leek de derde ronde hem niet meer te kunnen ontgaan. Zo speelde de vijfvoudig wereldkampioen in het restant van de vijfde set ook, want hij hield zijn eigen leg eenvoudig en brak The Original nog maar eens voor de wedstrijd. Daarmee boekte hij een solide zege en verzekerde Barney zich van een Nederlands onderonsje met Vincent van der Voort in de derde ronde.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Guy Habets

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken