/ Nieuws

Barney heeft weinig te duchten van Anderson

PDC World Championship

23-12-2017 23:57

Raymond van Barneveld heeft de derde ronde van het wereldkampioenschap van de PDC bereikt. De Hagenaar leek met Kyle Anderson een pittige tegenstander voor de kiezen te krijgen, maar rekende uiteindelijk relatief eenvoudig met de Australiër af: 4-1. Door de zege staat Barney in de derde ronde tegenover landgenoot Vincent van der Voort.

De eerste set was na zevenendertig uitstekende pijlen van Van Barneveld alweer voorbij. Barney had zijn focus en de vorm uit zijn eerste wedstrijd tegen Richard North al gauw te pakken en met behulp van vier maximale scores was de 1-0 voorsprong een feit. In de tweede set bewees ook Kyle Anderson aan de wedstrijd deel te nemen, want hij brak onze landgenoot in de eerste leg. Van Barneveld was echter geenszins onder de indruk en brak meteen terug, maar dat ging hem gemakkelijker af dan zijn eigen leg houden. Die raakte hij namelijk meteen weer kwijt aan The Original, maar ook Anderson slaagde er niet in om de leg die hij zelf begon ook te winnen. Zo werd het na vier breaks in de tweede set 2-2 en begon Barney aan de laatste leg. Gelukkig voor onze landgenoot lukte het hem net op tijd om nu wel zijn eigen leg te houden, waardoor hij een voorsprong van twee sets nam.
Set drie bleek al gauw de eerste set gaan worden die de vijfvoudig wereldkampioen dit toernooi moest gaan afstaan. Anderson hield de eerste leg binnenboord en brak Barney met een 114-finish in de tweede leg, nadat onze landgenoot drie pijlen op de dubbel had gemist. Daardoor kon de Australiër de wedstrijd spannend houden, want hij trok de set zonder legverlies naar zich toe en verkleinde de achterstand tot één set. The Original leek vastbesloten om die marge in set vier definitief ongedaan te maken en na een rommelige leg kwam hij in de set van Van Barneveld dan ook op een 1-0 voorsprong. De Hagenaar was echter indertijd bij de les, want hij brak Anderson meteen terug en won ook de daaropvolgende leg. Daarmee wist Barney de aanval van zijn Australische opponent af te weren en herstelde hij de oorspronkelijke marge: 3-1.
Met een ‘grote-mannen-finish’ zorgde Van Barneveld ervoor dat hij in de vijfde set, die door Anderson begonnen was, op een 1-0 voorsprong kwam. Met zijn tegenstander op 75 gooide hij een goede 96-finish en daarmee leek de derde ronde hem niet meer te kunnen ontgaan. Zo speelde de vijfvoudig wereldkampioen in het restant van de vijfde set ook, want hij hield zijn eigen leg eenvoudig en brak The Original nog maar eens voor de wedstrijd. Daarmee boekte hij een solide zege en verzekerde Barney zich van een Nederlands onderonsje met Vincent van der Voort in de derde ronde.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken