/ Nieuws

Richardson stuurt Norris naar huis

PDC World Championship

27-12-2017 17:49

Video's onderaan

James Richardson heeft zichzelf na het ‘Kerstreces’ een goede dienst bewezen. De Engelsman die in de eerste ronde nog te sterk was voor Kim Huybrechts stuurde de nummer vijftien van de plaatsingslijst Alan Norris met 4-1 naar huis. Daarnaast plaatsten Darren Webster en Toni Alcinas zich voor de derde ronde.

Webster weer beter dan Whitlock
Voor de derde keer op rij is Darren Webster een brug te ver gebleken voor Simon Whitlock op het WK Darts. De Engelsman was net zoals vorig jaar met 4-1 te sterk voor de Australiër. Beide heren waren aan elkaar gewaagd in de beginfase van de wedstrijd. Webster kwam 1-0 in sets voor door zijn eigen set te behouden. ‘The Demolition Man’ was de betere in de vijfde en beslissende leg. Het was de Australiër Whitlock die als eerste in verlegenheid werd gebracht. In de derde leg van zijn eigen set was de ‘The Wizzard’ niet in vijf beurten uit. Webster legde in zijn vijfde beurt aan voor 64 en forceerde zo een eerste break. Whitlock kreeg in de leg die volgde direct te kans om dit falen goed te maken, maar een 60-finish was niet aan hem besteed. Webster mocht daarom terugkomen voor 59 om met een achttiendarter de tweede set op zijn naam te schijven.  

Ook in de derde set was ‘The Demolition Man’ de Australiër de baas. Dit kwam vooral omdat Whitlock scorend geen vuist kon maken tegen Webster die in deze set slechts 20% van zijn kansen op een dubbel benutte. Met een 3-0 achterstand was er dus duidelijk werk aan de winkel voor Whitlock. De voormalig Europees kampioen leek zich dit te beseffen want in de vierde set toonde de Australiër betere vorm. Whitlock gunde Webster slechts één dart op de dubbel en trok de set met een gemiddelde van rond de 104 overtuigend naar zich toe. In de vijfde set werden de eerste twee legs keurig verdeeld. In de derde leg kreeg Whitlock de mogelijkheid om een break te forceren. ‘The Wizzard’ stond in de leg van Webster op 104, maar miste na de trippel zestien het grote vlak om een dubbel over te laten. Dit was direct het laatste wapenfeit van de Australiër want het was Webster die vervolgens beide legs pakte en zo de wedstrijd in het slot gooide.

Richardson de beste in grillige wedstrijd
James Richardson heeft voor een verrassing weten te zorgen. In een matige, maar leuke wedstrijd won ‘Ruthless’ van Alan Norris. In de eerste set leek Norris nog niet helemaal wakker te zijn want Richardson pakte deze set zonder veel moeite en had hier geen groots spel voor nodig. In de tweede set was een beslissende leg nodig om te bepalen wie deze op zijn naam mocht schrijven. Norris begon sterk met een 140 en stevende vrij gemakkelijk af op setwinst. Dit had mede te maken met Richardson. ‘Ruthless’ stond na vijf beurten nog steeds niet op een finish. Na de tweede onderbreking leek Richardson makkelijk af te stevenen op zijn tweede set. Richardson brak Norris, laatst genoemde was inmiddels vooral bezig met het dereguleren van zijn tegenstander. Echter waren elf pijlen om de set over de streep te trekken niet aan Richardson besteed, Norris kwam langszij om ook 2-2 te makken in de derde set. Wederom was een vijfde leg nodig om het verschil te maken. Norris kreeg, ondanks twee bouncers uit de trippel twintig, een dart op dubbel twaalf om de set te stelen, maar moest uiteindelijk toezien hoe ‘Ruthless’ middels dubbel vijf de set pakte.

Om nog meer zout in de wonden van Norris te strooien pakte Richardson direct de eerste leg van Norris af om vervolgens ook zijn eigen leg te houden. ‘Chuck’ leek op tijd wakker te worden want oa dankzij een 131-finish (T17, D20, D20) wist hij twee legs op rij te winnen. Toch lukte het Norris niet om zijn eigen set te houden. Norris verzaakte tweemaal op zijn zogenaamde ‘wegzetbeurt’ en zag Richardson middels een 104-finish de set naar zich toetrekken, 3-1. Deze klap kwam Norris niet meer te boven. ‘Chuck’ moest uiteindelijk toezien hoe Richardson zijn negende wedstrijdpijl benutte.

Kevin Munch kan geen vuist maken
Alhoewel Kevin Munch in de eerste ronde nog wist te stunten door Adrian Lewis uit te schakelen was hij in zijn partij tegen Toni Alcinas duidelijk de mindere. Munch leek in het begin duidelijk onder de indruk. De Duitser kwam eenvoudig 2-0 achter in de eerste set tegen een ontketende Toni Alcinas. In de derde leg kreeg Alcinas twee pijlen voor setwinst, maar miste. Munch wist terug te komen tot 2-2. Toch was het ‘The Samurai’ die dankzij Shanghai twintig de Duitser het nakijken gaf.

De Spaanse darter legde het massaal uitgelopen Duitse publiek in de tweede set ook direct het zwijgen op. Alcinas finishte 121 om de eerste leg naar zich toe trekken om ook zonder veel tegenstand de tweede set op zijn naam te schrijven.

Na de tweede onderbreking kreeg Alcinas de mogelijkheid om de Knock-out uit te delen, maar double trouble voorkwam dit. Munch wist zijn leg te behouden om middels een beslissende leg zijn eerste set te pakken. Munch kon de setwinst geen succesvol vervolg geven. Alcinas pakte de vierde set dankzij een 86-finish op bull’s eye om de partij over de streep te trekken in vijfde set dankzij dubbel vier.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Marnix Rutgers

1 Samenvatting

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken