/ Nieuws

Richardson stuurt Norris naar huis

PDC World Championship

27-12-2017 17:49

Video's onderaan

James Richardson heeft zichzelf na het ‘Kerstreces’ een goede dienst bewezen. De Engelsman die in de eerste ronde nog te sterk was voor Kim Huybrechts stuurde de nummer vijftien van de plaatsingslijst Alan Norris met 4-1 naar huis. Daarnaast plaatsten Darren Webster en Toni Alcinas zich voor de derde ronde.

Webster weer beter dan Whitlock
Voor de derde keer op rij is Darren Webster een brug te ver gebleken voor Simon Whitlock op het WK Darts. De Engelsman was net zoals vorig jaar met 4-1 te sterk voor de Australiër. Beide heren waren aan elkaar gewaagd in de beginfase van de wedstrijd. Webster kwam 1-0 in sets voor door zijn eigen set te behouden. ‘The Demolition Man’ was de betere in de vijfde en beslissende leg. Het was de Australiër Whitlock die als eerste in verlegenheid werd gebracht. In de derde leg van zijn eigen set was de ‘The Wizzard’ niet in vijf beurten uit. Webster legde in zijn vijfde beurt aan voor 64 en forceerde zo een eerste break. Whitlock kreeg in de leg die volgde direct te kans om dit falen goed te maken, maar een 60-finish was niet aan hem besteed. Webster mocht daarom terugkomen voor 59 om met een achttiendarter de tweede set op zijn naam te schijven.  

Ook in de derde set was ‘The Demolition Man’ de Australiër de baas. Dit kwam vooral omdat Whitlock scorend geen vuist kon maken tegen Webster die in deze set slechts 20% van zijn kansen op een dubbel benutte. Met een 3-0 achterstand was er dus duidelijk werk aan de winkel voor Whitlock. De voormalig Europees kampioen leek zich dit te beseffen want in de vierde set toonde de Australiër betere vorm. Whitlock gunde Webster slechts één dart op de dubbel en trok de set met een gemiddelde van rond de 104 overtuigend naar zich toe. In de vijfde set werden de eerste twee legs keurig verdeeld. In de derde leg kreeg Whitlock de mogelijkheid om een break te forceren. ‘The Wizzard’ stond in de leg van Webster op 104, maar miste na de trippel zestien het grote vlak om een dubbel over te laten. Dit was direct het laatste wapenfeit van de Australiër want het was Webster die vervolgens beide legs pakte en zo de wedstrijd in het slot gooide.

Richardson de beste in grillige wedstrijd
James Richardson heeft voor een verrassing weten te zorgen. In een matige, maar leuke wedstrijd won ‘Ruthless’ van Alan Norris. In de eerste set leek Norris nog niet helemaal wakker te zijn want Richardson pakte deze set zonder veel moeite en had hier geen groots spel voor nodig. In de tweede set was een beslissende leg nodig om te bepalen wie deze op zijn naam mocht schrijven. Norris begon sterk met een 140 en stevende vrij gemakkelijk af op setwinst. Dit had mede te maken met Richardson. ‘Ruthless’ stond na vijf beurten nog steeds niet op een finish. Na de tweede onderbreking leek Richardson makkelijk af te stevenen op zijn tweede set. Richardson brak Norris, laatst genoemde was inmiddels vooral bezig met het dereguleren van zijn tegenstander. Echter waren elf pijlen om de set over de streep te trekken niet aan Richardson besteed, Norris kwam langszij om ook 2-2 te makken in de derde set. Wederom was een vijfde leg nodig om het verschil te maken. Norris kreeg, ondanks twee bouncers uit de trippel twintig, een dart op dubbel twaalf om de set te stelen, maar moest uiteindelijk toezien hoe ‘Ruthless’ middels dubbel vijf de set pakte.

Om nog meer zout in de wonden van Norris te strooien pakte Richardson direct de eerste leg van Norris af om vervolgens ook zijn eigen leg te houden. ‘Chuck’ leek op tijd wakker te worden want oa dankzij een 131-finish (T17, D20, D20) wist hij twee legs op rij te winnen. Toch lukte het Norris niet om zijn eigen set te houden. Norris verzaakte tweemaal op zijn zogenaamde ‘wegzetbeurt’ en zag Richardson middels een 104-finish de set naar zich toetrekken, 3-1. Deze klap kwam Norris niet meer te boven. ‘Chuck’ moest uiteindelijk toezien hoe Richardson zijn negende wedstrijdpijl benutte.

Kevin Munch kan geen vuist maken
Alhoewel Kevin Munch in de eerste ronde nog wist te stunten door Adrian Lewis uit te schakelen was hij in zijn partij tegen Toni Alcinas duidelijk de mindere. Munch leek in het begin duidelijk onder de indruk. De Duitser kwam eenvoudig 2-0 achter in de eerste set tegen een ontketende Toni Alcinas. In de derde leg kreeg Alcinas twee pijlen voor setwinst, maar miste. Munch wist terug te komen tot 2-2. Toch was het ‘The Samurai’ die dankzij Shanghai twintig de Duitser het nakijken gaf.

De Spaanse darter legde het massaal uitgelopen Duitse publiek in de tweede set ook direct het zwijgen op. Alcinas finishte 121 om de eerste leg naar zich toe trekken om ook zonder veel tegenstand de tweede set op zijn naam te schrijven.

Na de tweede onderbreking kreeg Alcinas de mogelijkheid om de Knock-out uit te delen, maar double trouble voorkwam dit. Munch wist zijn leg te behouden om middels een beslissende leg zijn eerste set te pakken. Munch kon de setwinst geen succesvol vervolg geven. Alcinas pakte de vierde set dankzij een 86-finish op bull’s eye om de partij over de streep te trekken in vijfde set dankzij dubbel vier.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Marnix Rutgers

1 Samenvatting

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken