/ Nieuws

Sensationele Jamie Lewis verslaat Snakebite

PDC World Championship

27-12-2017 21:34

De eerste set snoepte Snakebite nog af van Lewis. In de vijfde leg wist de Schot een break te plaatsen om met een  1-0 voorsprong de pauze in te gaan. In de tweede set begon Wright met een 11-darter om op 1-0 te komen in de tweede set. The Rasta kwam op 1-1 door een 12-darter met een 125 finish. Daarna kwam de Welshman pas echt op stoom. De tweede en derde set werd een prooi voor Lewis. In beide sets gooide hij een gemiddelde van rond de 120. Het leek er wel op dat hij niet meer kon missen. De vierde set knokte Wright zich terug in de wedstrijd.  Hij kwam met 2-0 achter, kwam terug tot 2-2 en kreeg in de vijfde leg keihard de kous op zijn kop met een 121 finish. Ook in de vijfde set ging het weer tot de vijfde leg. Met een 66 finish besliste Jamie Lewis de partij door met zijn derde pijl dubbel 12 te gooien.  Voor de 26-jarige Welshman zijn grootste overwinning uit zijn carrière.  Met een  indrukwekkend gemiddelde van 107,67 heeft hij de dartswereld op zijn kop gezet. In de derde ronde krijgt Jamie Lewis te maken met James Richardson.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Johan Sepers

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken