/ Nieuws

Sterke Taylor klopt Brown

PDC World Championship

29-12-2017 00:06

Phil Taylor staat morgenavond voor de 25e keer in de kwartfinale van een WK. De Engelsman speelde tegen Keegan Brown een sterke wedstrijd en sloeg op de beslissende momenten keihard toe: 4-0.

Al vanaf de eerste set liet ‘The Power’ zien dat zijn kampioensvorm eraan komt. Via een sterke 11-darter pakte hij de set van Brown met 3-1 af. Ook de tweede set werd een prooi voor Taylor, mede door een break in de tweede leg met een 122-finish op de bulls-eye.

Vanaf de derde set begon Brown beter in zijn spel te komen: na een 2-0 voorsprong van Taylor kwam de voormalig jeugd wereldkampioen terug tot 2-2dankzij een knappe 94-finish. Heel even mocht ‘The Needle’ zelfs ruiken aan setwinst, maar nadat hij de dubbel achttien miste voor een 110-finish gooide Taylor een uiterst knappe 99-finish via single negentien en twee keer dubbel twintig: 3-0.

Met twee-dart finishes van 92 en 100 kwam Taylor op matchpoint, maar opnieuw vocht Brown zich terug tot 2-2. In de derde leg miste Taylor twee matchdarts waarna Brown via twee keer tripple zeventien en de dubbel elf een 124-finish gooide, dit tot grote bewondering van zijn tegenstander. In de beslissende vijfde leg gooide Brown nog wel een 180-er, maar een mooie 106-finish besliste de wedstrijd in het voordeel van Taylor: 4-0.

Phil Taylor gaat het in de kwartfinales opnemen tegen Gary Anderson. De Schot kende sterke en moeizame momenten in zijn wedstrijd tegen Steve West. Anderson pakte de eerste set met 3-2 dankzij een 104-finish, maar zag West de volgende set met 3-1 winnen. De twee daaropvolgende sets gingen naar Anderson, maar de mooiste finish kwam in deze sets van West: de Engelsman gooide een 170-finish om op 2-2 te komen in de vierde set.

In de vijfde set miste Anderson twee matchdarts waardoor West terug kon komen tot 3-2. Ook in de zesde set kreeg ‘The Flying Scotsman’ genoeg kansen om de wedstrijd te winnen: in de vierde leg miste hij zeven matchdarts waardoor West er 2-2 van kon maken. Ook in de beslissende vijfde leg miste de Schot drie matchdarts, waarna uiteindelijk de dertiende matchdart erin vloog voor een 4-2 overwinning.

Aan het begin van de avond wist ook Jamie Lewis zich te plaatsen voor de kwartfinales. De bedwinger van Peter Wright kwam tegen James Richardson op een 1-0 achterstand in sets, maar uiteindelijk won de jongeman uit Wales zijn wedstrijd met 4-1. Met name de vierde set bracht hem de zege: na een 2-1 achterstand gooide hij een 121-finish voor 2-2 en een 10-darter om de set alsnog te winnen en op 3-1 in sets te komen.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken